Elloptad tőlem a közös múltunkat!

2020-12-10 Esszencia

Kinga döbbenten meredt a Facebook-hírfolyamra: meglátta, hogy a volt férje, Dávid, újra házasságot kötött. Ezzel önmagában nem is lett volna baj, hiszen számított rá, mióta a férfi eljegyezte az új barátnőjét – de a dátum verte ki a biztosítékot…

Ugyanis éppen azon a napon házasodott újra, amikor ők is házasságot kötöttek – csak hét évvel korábban. Kinga teljesen kiborult. Nem az fájt neki, hogy az exe továbblépett, hiszen normálisan zárták le a házasságukat, és ő is boldog az új párja mellett. Soha egyetlen percig sem bánta, hogy így döntöttek.

De az a nap, amikor házasságot kötöttek, a válásuk ellenére is fontos volt számára. Nem azért, mert visszasírta volna a múltat – hanem azért, mert az az egy nap számára mindig is Dávidot jelentette. Akkor is, ha már rég nincsenek együtt, magát a kapcsolatot nem akarta meg nem történtté tenni, mert valamikor nagyon is fontos volt neki.

Tovább tudott lépni, de kitörölni nem akarta. A válásuk óta is minden évben, ha eljött az a nap, Dávidra gondolt, és ez jó érzés volt. Mert lehet, hogy egyesek szemében kudarc a házasságuk (hiszen elváltak), de ő sosem így tekintett rá. Szerelem volt, komolyan gondolták, csak végül nem voltak boldogok együtt, és ezt mindketten beismerték.

A válásukkal pedig megadták az esélyt önmaguknak és a másiknak, hogy más mellett boldogok lehessenek. Ettől még a kapcsolatuk fontos és értékes volt, és megvolt a maga helye a dolgok rendszerében. Úgy tűnik, a férfi ezt nem így gondolta. Nem értette: miért?

365 nap van az évben, miért kellett éppen azt az egyet, azt az egyetlenegyet választani? Ez a nap eddig csak az övék volt. Ezután pedig Dávid számára már nem őt jelenti majd, hanem az új házassági évfordulója lesz. Úgy érezte, ezzel elvett tőle valamit, ami mindig is lényeges volt számára: azt a napot, amikor házasságot kötöttek.

Mintha az egész kapcsolatuk fontosságát törölte volna el azzal, hogy a második házasságkötéséhez is ezt a napot választotta. Gratuláció helyett annyit írt: “Miért éppen ezen a napon?” Dávid nemsokára válaszolt:

Mert bárhogy próbáltam, sosem sikerült elfelejtenem téged. Talán majd így sikerülni fog…

A nő hirtelen megértett mindent, amit eddig nem látott. Azt, hogy Dávidnak sokkal nehezebb, mint neki, mert nemcsak a múltat veszítette el, hanem az igaz szerelmét is. 

Varga Judit novellája

‼️😎 NYEREMÉNYJÁTÉK 😎‼️

Mindig is vágytál rá, hogy egy különleges, egyedi tervezésű kabátban sziporkázz? 😎 Most itt a lehetőség, hogy nyerj egy eredeti Makány Márta darabot! 🤗 Részvételhez kattints a FACEBOOK oldalunkra!

Tovább olvasok