Akkor is szeretlek, ha a harag mást mondat velem!

2020-12-14 Esszencia

Cikázik a gyomromban az izgatottság, boldogság és kíváncsiság édes elegye. Szinte beleborzongok, ahogy számolom vissza a napokat, mikor az internet után a valódi világ talajára lépünk. Mikor két összetört, óvatos szív megpróbál közeledni egymáshoz. 

Az idő ketyeg. Bevallom, már annyira elragadtattam magam, hogy képtelen vagyok nem rád gondolni. Nem tudom pontosan meghatározni, mit érzek. De az biztos: hiába félek rettenetesen, hogy egy újabb nagy pofont ad az élet, nem bírnám elviselni, ha félelemből nem engednélek közelebb magamhoz.

Úgy döntöttem, hogy téged választalak. Kockáztatnom kell, pedig erős karjaival próbál visszafogni a rettegés. Visszautasítasz? Benne van. Kevés leszek neked, vagy épp túl sok? Az is lehet.

De ösztönösen érzem, hogy minden lehetőség adott ahhoz, hogy egymás igazijai legyünk. Csakhogy ezt nem adják ingyen. Ezért kőkeményen meg kell harcolni. Ha akadály gördül az utunkba, egymás kezét szorosabban szorítva együtt kell átugranunk.

Becsülnünk kell a közös perceket, és a kínos pillanatokat kikerülve a gondjainkat sem szabad a szőnyeg alá söpörni. Igenis állj elém, és mondd a szemembe, ha valami nem oké! Fájni fog, de ezt a sebet együtt foltozzuk majd be. Azzal, hogy képesek leszünk túljutni a nehézségeken, túllépni a sérelmeken. 

Hosszú ideig azt gondoltam, hogy a szív és az agy köszönőviszonyban sincsenek egymással az esetek többségében. Ma már pontosan látom, hogy igenis döntenünk kell agyban is, miután a szívünk választott. Akarni kell, hogy kibírjuk a nehézségeket. Akarni kell, hogy ne csak megéljük a boldog időszakot, hanem harcoljunk is érte.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Nem mondom, hogy könnyű lesz, velem semmi nem az. Ám azt megígérhetem, hogy garantáltan nem fogunk unatkozni. Leszek csendben doromboló kiscica, és leszek önmagából kifordult nő, aki majd őszintén néz a szemedbe, és úgy mondja, hogy szívből sajnálja. Leszek a lelked másik fele, és leszek az is, akire néha úgy nézel majd, mint akit valójában nem is ismersz. 

Pedig én nem vagyok bonyolult szerkezet. Nő vagyok, ezért lesznek hisztik, lesznek ok nélküli kiakadások, de tudom, hogy érteni fogod a megérthetetlent, és támogatni fogsz a magad módján. Rejtély vagy nekem, és én sem vagyok még több számodra egy ismeretlen talánynál.

Nem lehetek biztos abban, hogy képes leszel-e így, ilyen esendően is szeretni majd. Képes leszel-e akkor is a legszebbnek látni, mikor rossz időszakomban kócosan, könnyek közt fekszem az ágyamban, és beszélni sem lesz kedvem a problémáimról. Nem tudom, képes leszel-e kitartani mellettem akkor, amikor látszólag se szeretni, se tisztelni való nem lesz bennem. 

Erős, mégis esendő és gyarló nő vagyok, de a szerelem és a hűség nálam kéz a kézben jár. A szerelmem a barátom, nem csak a társam. A szerelmem a támaszom, az az ember, akiről gondoskodhatok. Az, akinek minden – hosszú idő alatt felgyülemlett – szeretetemet átadhatom.

Olyan férfi, aki nem érzi majd ezt tehernek. Aki nem akar megfulladni a gondoskodásomtól. Aki úgy lesz szabadon boldog, hogy mellettem éli az életét. Tudom, hogy az emberek többsége nem szeret ilyeneken kattogni, sem a jövő eshetőségeit találgatni. De én ilyen vagyok, emlékszel? Nem egyszerű eset. 

Ha megfejtesz engem, onnantól mindenem a tiéd. Ígérem, hogy szánt szándékkal soha nem fogok neked fájdalmat okozni, és akkor is szeretni foglak, ha a dac és a düh mást mondat velem. A szívem már döntött, itt az ideje az agyamnak is elhatároznia magát. És én úgy döntöttem: téged választalak. Na és te?

‼️😎 NYEREMÉNYJÁTÉK 😎‼️

Mindig is vágytál rá, hogy egy különleges, egyedi tervezésű kabátban sziporkázz? 😎 Most itt a lehetőség, hogy nyerj egy eredeti Makány Márta darabot! 🤗 Részvételhez kattints a FACEBOOK oldalunkra!

Tovább olvasok