Nem kell olyan férfi, aki felnőtt filmekből tanulta a romantikát!

A Don Jon című film… nagyszerűen sikerült. És miután megnéztem, eszembe jutott néhány gondolat a generációnk szexuális szokásairól. Igen, ez egy kritika lesz, rólatok, kedves Y generációs férfiak. 

A film egy pornófüggő férfiról szól, aki a valódi szexuális aktusai után is inkább rákeres egy “jó kis videóra”, mert az igazi női test nem ad neki annyi élvezetet, mint a pornóban látott aktusok hamis illúziói. Persze nem tud róla, hogy nem a valóságot látja. Honnan is tudná? Természetessé vált számára a 3 perces gyönyör, amit magának okoz, és elhitte, hogy egy valódi nő is úgy nyög, érez és élvez, ahogyan a színésznők eljátsszák. Sok barátnőm van, akik állítják: a mai férfiak közül többen esnek ebbe a hibába.

Többször is megjegyezték már, hogy ezért az idősebb pasikat részesítik előnyben az ágyban (és nem csak ott). Az “idősebb” itt a 40-50 éves kategóriát jelenti.

És most jöhetnek a vádaskodó kommentek. Mert biztos a pénz… Meg hogy a fiatal, huszonéves hogyan kívánhatja az idősebb férfit… De most nem erről van szó. Szimplán arról, hogy a mai negyvenes, ötvenes férfiak még nem az interneten nőttek fel. Nem a pornó oldalakat bújták állandóan, amik röpke három másodperc alatt bármilyen szexuális vágyukat eléjük varázsolja videó formájában. Így nem is a filmekben látottak alapján érintik meg a partnerüket. (Persze ebben a korosztályban is lehetnek kivételek.)

Forrás: unsplash

Mit tesz a mai generáció egy része? Függ a neten, függ a pornón. Ezekből a filmekből tanul, és próbálja reprodukálni a látottakat. Nem ők a hibásak. A rendszer a hibás, és a felvilágosítás hiánya. De mégis… szükségünk van erre nekünk, nőknek? Nos, hazudnék, ha azt mondanám, egyáltalán nincs. Néha nagyon is akarjuk a vad, akár érzelemmentes szexet. De ez is partner-, érzelem- és helyzetfüggő. Illetve, lehet furcsán hangzik, de tisztelet kérdése is. Mert egy nő csak annak a férfinak engedi, hogy az ágyban néha cédaként kezelje, akiről biztosan tudja, hogy valójában nagyon is tiszteli őt.

A szexuális kultúra hiánya viszont nem ez a kategória. Mert ha valaki csak a pornóban látottak alapján képes hozzányúlni egy nőhöz, ott nagy baj van. Sok elbeszélést hallottam már arról, hogy ez hosszútávon mennyire jövedelmező egy kapcsolat szempontjából… Szóval, érdemes tanulni és gyakorolni, de a tananyag nem a pornófilmekből sajátítható el, hanem az életből és hús-vér nők visszajelzéseiből…

Nyitókép: unsplash

Tovább olvasok