Szexuálisan kihasználnak egy kislányt, és senki nem tesz semmit?!

2020-12-28 Szerintünk

Felületesen, de ismertem a nyolcadikos lányt. Az általános iskolában három osztállyal járt felettem. Nem volt sem kirívóan okos, sem szép, sőt… Az osztálytársai sokszor a debella jelzővel illették, és ha lehetőség adódott rá, azonnal kinevették. 

Mindenért becsmérelték. Ez alól a szűkös anyagi helyzetük sem volt kivétel. Barátból is kevés jutott neki, jobbára a saját “kasztjához” tartozó egyetlen lánnyal töltötte az idejét. Ami pedig a fiúkat illeti… Azok sem voltak körülötte. Hiszen egy nagy darabnak titulált, fiús lánnyal senki sem mutatkozik szívesen, pláne nem a felnőtté válás küszöbén.

Aztán egyik napról a másikra egy pletykával körbefont, csendes érdeklődés vette körül. Lekicsinylő, megvető pillantások övezték az útját, ha a menőnek számító gyereksereg előtt kellett elhaladnia. Történt ugyanis, hogy szerelmes lett az egyik szívtipró srácba, ezért teljesítette a kérését: a fiúval és annak négy legjobb barátjával is ágyba bújt. Egymás után jöttek a srácok, kivárva a sorukat. „Lazuláshoz pezsgőt használtunk, közben egy gyors zuhany is volt. És védekeztünk” – harsogták a győztes “hímek”.

Kérték, és ő teljesített. Használták és kihasználták. Egy befolyásolható, lelkileg instabil gyerek odaadta a testét némi figyelemért cserébe. Odaadta magát a szeretet halovány fényének reményében egy másik gyereknek, aki semmibe vette. 

Forrás: unsplash

Szexuális kihasználás. Verbális bántalmazás. Sok egyéb mellett ezek a szavak sem hangzottak el soha senki szájából az ügy kapcsán. Cserébe a lányt az olcsó kurva bélyeggel címkézték fel és hibáztatták, míg a fiúk igazi alfahímként újabb és újabb hódításokra tettek szert.

Az osztálytársak tudták. Az évfolyamtársak tudták. Talán az alsóbb évfolyamok is tudták. Ennek ellenére egyetlen cselekvésre képes felnőtthöz sem jutott el mindez. Nem volt elszólás, nem volt véletlen. Nem derült fény a történtekre.

Kollektíven mindenki lakatot tett a szájára, amikor teli torokból üvölteni kellett volna.

A tizenévesek pedig nem vizsgáltak előzményeket, ok-okozati összefüggéseket. Csupán egyhangúlag – mint valami rögtönítélő bíróság –  bűnöst kiáltott a hozzá nem értő, tudatlan gyerektömeg. Így utólag, felnőtt fejjel… borzasztó az egész. Emlékszem, akkoriban, 11 évesen nagyon foglalkoztatott ez a “hír”, de valamiért én sem kérdeztem rá senkinél. A hallgató többséghez tartoztam.

Azóta több mint 20 év telt el. Anitából feleség lett, a fiúk is megnősültek. És hogy mindez miért jutott eszembe? A lányom most lett tizenegy éves. Lassan el kell kezdenem mesélni neki egy másik, nem épp rózsaszín világról is. Most viszont tudom, hogy nem hallgathatok.

Zsuzsi történetét B. Barbi jegyezte le.

Nyitókép:

Tovább olvasok