Hálát adok a 2020-as évnek, mert sok mindenre megtanított…

Kedves 2020! Azt hiszem, lassan kezdelek sajnálni. Annyian utálnak, hogy a hétfő reggelt már rég letaszítottad a trónjáról. Igaz, tettél is érte jócskán, nem mondom, hogy nem…

Senkinek sem volt könnyű veled, az biztos. De lássuk be, a sok rossz mellett tettél pár jót is velünk, csak ezekre valahogy senki sem gondol. Én igen. Szóval, köszönetet mondanék pár jó dologért.

Köszönetet azért, mert tettél a párkapcsolatokért. Egyfajta generátorként működtél: ami rossz volt, annak véget vetettél, ami jó, azt viszont megerősítetted. Akinek most tönkrement a kapcsolata, az hálás lehet, mert előbb-utóbb úgyis ez lett volna a vége, te csak felgyorsítottad a folyamatot. Akik pedig boldogok a párjuk mellett, nos, ők még több időt tudtak együtt tölteni neked köszönhetően.

Köszönet azért, hogy nemet mondtál helyettünk a nemszeretem programokra, a kötelező jópofizásokra. Ráirányítottad a figyelmet a belső munka szükségességére. Nem tudtunk programokba menekülni és elfutni a gondok elől: igenis szembe kellett néznünk vele, milyen az életünk. Az egyedülállóknak azzal, hogy valóban rendben vannak-e önmagukkal, el tudják-e foglalni magukat, vagy folyton menekülnek az egyedüllét elől. A családosok pedig átgondolhatták, boldogok-e a családjukban, nem mennek-e az agyukra a hozzátartozóik.

Megmutattad, hogy túl gyakran – és túl sok felesleges dolgot – vásárolunk. Nem kell folyton a plázákban lógni, vannak ennél jobb dolgok is. Köszönöm, hogy ráirányítottad a figyelmet az otthonunkra. Olyan hely, ahol valóban szívesen vagyunk? Tényleg felölt? Ha nem, akkor itt az ideje a váltásnak. Sokan erre sem jöttek volna rá nélküled.

Köszönöm, hogy megmutattad, milyen csodás dolog a természet, és mennyire hálásak lehetünk érte. Pláne, hogy ott maszk nélkül járhatunk, szabadon lélegezve… Felhívtad a figyelmet rá, milyen jó dolog sportolni – még az olyan kényelmes embereknek is, mint például én. Régen mindig volt fontosabb dolgom, tavasszal viszont alig vártam, hogy kiszabaduljak a home office börtönéből és fussak egyet a szabad levegőn.

FORRÁS: UNSPLASH

Köszönöm, hogy megmutattad, milyen hatalmas dolog közösségben élni, olyan emberekkel dolgozni, akiket kedvelek. Most jöttem rá, mennyire hiányoznak, amikor nem láttam őket.

Újra rádöbbentem, mekkora ajándék, hogy van családom és vannak barátaim. Rossz nélkülük, de ezután még jobban igyekszem majd értékelni a közös pillanatokat.

Köszönet azért, hogy megmutattad, mekkora ajándék, ha szabadon járhatunk-kelhetünk, és nem vagyunk korlátok közé szorítva. Köszönöm, hogy ráébresztettél, mennyi mindenért lehetünk hálásak. Nehéz volt veled, de mindannyian tanultunk belőle.

Ég veled, 2020!

Varga Judit

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok