Perverz királyok: Milyen titkokat rejtenek az uralkodói ágyak?

2021-01-18 Művelődő

Manapság divat csóválni a fejünket a szexuális szabadosság hallatán. Ám valójában az elődeink sem fogták vissza magukat, ha kéjelgésről volt szó.

Az uralkodók pedig különösen nekiszabadultak az élvezeteknek, hiszen ők tényleg azt tehettek, amit csak akartak. Volt, aki hatalmának köszönhetően határtalanul kiélvezte a korlátok hiányát – mások viszont szenvedtek a hálószobai kötelességek miatt. Kukkantsunk be néhány uralkodó hálószobájába!

II. Károly, akinek egyszerűen nem ment…

A spanyol királyi családnál ekkoriban eléggé jellemző volt a belterjesség, ami számtalan genetikai hibát eredményezett. Szegény Károly is ennek esett áldozatául. Rengeteg bélproblémája volt, csak egy heréje, az alsó fogsora pedig – egy hátraharapás nevű rendellenesség miatt – a felső fogsor elé lógott, ezért állandóan nyáladzva és nyitott szájjal járt.

Ha ez még nem lenne elég, merevedési zavarokkal is küszködött, mégsem volt választása: királyi kötelességei közé tartozott az utódnemzés. Így nászéjszakáját az egész udvar szeme láttára kellett elhálnia, és minden fizikai kínja ellenére újra és újra be kellett vetnie magát…

Nagy Katalin, aki imádta a durvulást

Az orosz cárnőnek nem voltak problémái a szexszel. Rengeteg szeretőt elfogyasztott, választásait pedig nem bízta a véletlenre. Külön udvarhölgyet tartott, aki letesztelte a kiszemelt férfiú szexuális képességeit. Ha az illető helytállt a vizsgán, bebocsátást nyert a cárnő hálószobájába, ahol bátorságban sem szenvedhetett hiányt: gyakran vesszővel kellett elfenekelnie az uralkodónőt.

Katalin „hivatalos” szeretője, Orlov mellett sem tartóztatta meg magát, továbbra is lefeküdt más férfiakkal. Kedvese ezt sokszor ütlegekkel honorálta, a cárnőnek azonban még ez is belefért…

Bár Katalin tényleg nem volt egy szégyenlős típus, a pletykák igencsak felnagyították szexuális kalandjait. Így terjedhetett el az a történet, hogy egy lóval való közösülés közben lelte halálát, mert az állat agyonnyomta. A valóság azonban közel sem ilyen vad: az uralkodónőt valójában agyvérzés vitte el.

FORRÁS: WIKIPÉDIA

XIII. Lajos, aki szerette nézni

Lajosnak nem túl szerencsésen indultak a dolgai a szex terén. Korán megházasították, és gyakorlatilag halvány fogalma sem volt arról, mit kellene tennie a hitvesi ágyban. A nászéjszakán állítólag a mamája kísérte el a hálószobába, és az akkori szokások szerint az udvaroncok vetkőztették meztelenre.

Ne csodálkozzunk, hogy ezek után nem volt túl sikeres  a folytatás… Mivel állandóan a trónörökös nemzéssel nyaggatták, végül nagyszerű ötlete támadt. Szépen becsücsült az éppen házasodó mostohatestvére hálószobájába, és „élő egyenes adásban” nézte végig a nászéjszakát. Ezután már valószínűleg derengeni kezdett, mit is várnak tőle, és végre boldoggá tudta tenni feleségét és népét egy utóddal.

II. Edward, a lovászfiúk rajongója

Az angol királyt nem igazán érdekelték uralkodói kötelességei, sőt, a felesége sem nagyon izgatta a hálószobában. Sokkal inkább a helyes fiúk tették boldoggá. Szeretője, Hugh Despenser minden igényét kielégítette, és állítólag még az utódnemzés is az ő közreműködésével lett sikeres. A nagy „akció” előtt ugyanis annyira felhevítette szexuális praktikáival fenséges szerelmét, hogy az végül a hitvesi ágyban is helyt tudott állni.

A szerelmespár története csúnya véget ért. Edward elűzte a királynét, aki azonban egy sereggel tért vissza, hogy revansot vegyen. A menekülő király szeretőjével együtt a lázadók kezére került. Despensert felségárulással vádolták és borzalmas, válogatott kínzásokkal kivégezték, Edwardot pedig börtönbe vetették. Haláláról több elmélet is született – igen elterjedt az a verzió, miszerint fogvatartói izzó ökörszarvat dugtak a végbelébe, hogy kegyetlenül, de külsérelmi nyomok nélkül tegyék el láb alól.

Nyitóképen II. Károly, forrás: Wikipédia

Tovább olvasok