Simán vérig sértelek, ha pofátlan kérdéseket teszel fel!

2021-01-24 Koffein

Mindannyiunknak van kedvenc kérdése. Nekem több is. Legyen az családi összejövetel, baráti beszélgetés vagy bármilyen társaság, már alig várom, hogy feltedd végre ezek valamelyikét.

Nem is kíváncsiságból, hanem egyértelmű jószándékból – csakis az én érdekemben, meg pusztán azért, hogy felnyisd a szemem. Aztán azt is alig várom, hogy a következő ilyen kedves kérdésig hozzám se szólj, mert vérig sértődtél. Vagy a válaszon, vagy annak a hiányán. Mert kétségkívül úgysem fogod kibírni, hogy meg ne kérdezd a következőt is…

Szeretnék neked energiát spórolni, ezért lentebb mellékeltem a válaszaimat. Csupa jóindulatból, hogy legközelebb már ne kelljen ezeket a témákat szóba hoznod – se nekem, se a sorstársaimnak. Vagy ha mégis megteszed, a hallgatásomat tudd értelmezni még az üveges tekintetem ellenére is. Vigyázat, a díszcsomagolás lemaradt, a masnit meg elvitte a cica…

„Mikor lesz már végre gyereked? Ketyeg az óra…”

Pontosan akkor, amikor én úgy döntök. Ez kizárólag véletlenül eshet egybe azzal, amikor te úgy gondolod, hogy már szülnöm kéne. Mához kilenc hónapra biztosan nem, mert most vetted el a kedvem a gyerkőc “elkészítésétől”. Egyébként áruld már el, miért is szeretnéd te azt, hogy én szaporodjak? Hogy legyen utánpótlás, ha már végképp falnak mentem tőled?

Egyébként mindegy, megígérem, hogy azonnal értesítelek, mihelyt csillapíthatatlan szülhetnékem támad. Persze arra is megkérlek majd, hogy adott esetben vigyázz a totyogós porontyomra pár órát. Na, nem ingyen. Cserébe megkérdezheted majd, hogy minek szültem, ha nem tudok minden percben a kicsi kincsem mellett lenni. És egyébként is, miért cumizik, vagy miért nem, mellesleg meddig szoptattam és miért addig.

FORRÁS: PEXELS

„Minek dolgozol ennyit, hát mi lenne veled, ha lenne egy gyereked?”

Egyrészt nincs gyerekem, szóval nem tudom. Tedd fel az előző kérdést inkább. Másrészt gondolom, az a válasz nem elégít ki, hogy azért, mert abból élek, és mert muszáj. De amúgy tényleg, igazad van, holnaptól minden megváltozik. Senki nem tesz le többé még egy adag sürgős feladatot az asztalomra munkaidő vége után. És a főnökömnek is jól megmondom majd a magamét, csak mert te ezt voltál szíves megkérdezni. Ja, nem.

De legalább jól belém állítottad a lelkifurdalást a nem létező gyerekemmel szemben. Ja, és hogy mi lenne? Hát téged biztos nem mernélek megkérni, hogy segíts valamiben, az biztos. De nyugodj meg, holnaptól tényleg nem dolgozom ennyit, mert ez ilyen pofonegyszerű dolog. Persze csak azért, hogy majd nemsokára bezzegezhess, hogy jaj, egyeseknek milyen könnyű dolguk van, de neked ugye alig van szabadidőd.

„Hogyhogy még mindig nincs senkid?”

Nem igaz, hogy nincs senkim. Itt vagy nekem te, meg Köpi, a plüssláma, akivel kicsi korom óta alszom. És néha a kóbor macskák is rám nyávognak egyet. Kérdezz nehezebbet.

„Mikor házasodtok már össze?”

Most hétfőn. Úristen, te nem kaptad meg a meghívót? Gigantikus dupla lagzit csapunk, a fél ipari park ott lesz, amikor összekötöm az életemet a világ legszexibb numerikus billentyűzetével, az Apjuk meg elveszi a legkidolgozottabb présszerszámot az univerzumban. A nászajándékon ne törd a fejed, kávét és vodkát szeretnénk, hogy valahogy túléljük. Köszi.

„Tudtad, hogy felszedtél mostanság pár kilót?” 

Nahát, nem is vettem észre, hogy híztam – a három fél disznó, amit felfalok reggelente, pont eltakarja a tükröt. Meg egyébként sem tűnne fel, nem szoktam ugyanis ruhát viselni. A túlsúly hátrányairól sem tudtam, nem ez folyik a csapból is mostanában.

Ha tudtam volna, száz százalék, hogy épp a te szuper tápláló hangyamájas diétádat csináltam volna. Mondd, mennyiért is adod azt a remek receptet a bagolyköpet levessel? Mozogni sajnos nincs időm, túl sokat dolgozom, jaj, nem is tudom, hogy lesz így gyerekem. (Na, kérdezz már rá valamelyikre, az istenért!)

Szóval, ha legközelebb ingered támad ilyen gyöngyszemeket szórni a beszélgetőpartneredre, de nem szeretnél instant cserepes virág esőt, akkor javaslom, hogy a következő kérdést tedd fel: „Csokit, kávét vagy vodkát kérsz?” Nem lőhetsz mellé.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok