Pasitípusok, akiktől sikítófrászt kapok

2021-01-28 Koffein

Alapvetően nem kedvelem a macsó férfiakat. Számomra nem vonzó, ha egy férfi rosszfiú, vagy tiszteletlen, esetleg bunkó a párjával.

Meglehetősen kedvelem, ha tud érzékeny lenni és képes kifejezni, ha valami bántja, rosszkedvű, vagy szomorú. Szeretem a romantikát egy bizonyos szintig. Ezt csak azért mondom el, mert szeretném megmutatni, hogy nem vagyok egy érzéketlen jégtömb, sem pedig egy alázásra vágyó nő. Ennek ellenére vannak olyan dolgok, amiket már túlzásnak érzek egy pasitól.

Éjjel-nappal bókokkal ostromol

Ha egy fiú bókol, az aranyos, kedves és tök jó dolog, de ezt sem kell túlzásba vinni. A randizós időszaknak is megvan a maga szépsége, amikor alig várod, hogy rád írjon és beszélgessetek. Na, de ha épp csak letettem a telefont, és nem telt el kettő egész perc, akkor ne küldjön üzenetet, hogy összetörik a szíve, úgy hiányzom neki. Ez túlzás, és felesleges. Vagy ha például túl vagyunk két-három találkán, ne dobja be a “remélem, a gyerekeink a te szemed színét öröklik majd” dumát. Még akkor se, ha eddig minden szupernek tűnik.

Síró-pityogó

Nyugi, nem azzal van bajom, ha egy férfi elsírja magát. Sőt, az számomra egy pozitív visszaigazolás, mert bízik bennem annyira, hogy teljesen sebezhetővé váljon előttem. Normális esetekben. De amikor sírva hív fel hajnal kettőkor, mert nem bírja elviselni a hiányomat, akkor csak értetlenül pislogok, hogy mi is történik éppen. Ha elcsukló hangon kérdezi, hogy nem probléma-e, ha az aznapi találkát áttesszük, az szerintem gáz. Vannak szituációk, amikor teljesen érthető az elérzékenyülés, de ha valaki minden harmadik percben elsírja magát… Nos, az nőknél is kifejezetten kellemetlen, férfiaknál meg végképp.

A birtokló

Egy bizonyos szintig imponál, ha a párom félt és tudtomra adja, hogy nem szeretne elveszíteni. Azonban ezt nem szabad összekeverni a görcsösen birtokló típussal. Az már gáz, ha nem mehetek nélküle sehova, mert “biztosan fel akar majd szedni egy másik pasi”. Ha nem engedi, hogy fiú haverjaim legyenek, és folyamatosan szóvá teszi, hogy számára ez mennyire elfogadhatatlan. Ha ellenőrzi a telefonomat, és kiakad, ha pasik lájkolnak valamit a Facebook-oldalamon.

FORRÁS: UNSPLASH

A kullancs típus

Nagyon jó, ha két ember talál egy közös szórakozási lehetőséget vagy hobbit. De vannak dolgok, amiket szeret az ember egymaga csinálni, és ha a párja kényszeresen részévé akar ennek válni, az egy idő után nagyon megterhelő.

Én például nem nagyon érdeklődtem a videójátékok iránt, amíg meg nem ismertem a férjem. Most viszont van, hogy néha leülök vele együtt játszani. Szórakozunk, röhögcsélünk, eltelik az idő, és látom rajta: jólesik neki, ha érdeklődöm a hobbija iránt. De sosem mondanám neki azt, hogy innentől kezdve csak és kizárólag velem együtt játszhat ilyesmit. Mert ez önzőség lenne. És én sem viselném el senkitől, hogy ne hagyjon egy szabad percet se nekem…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok