Falba verted a fejem, de úgy teszünk, mintha meg sem történt volna…

2021-01-29 Esszencia

Néha még felriad éjszakánként. Olyankor verejtékben úszik a teste. Leginkább a halántéka és a haja. Szinte csatakos. Undorító.

Az álmára nem emlékszik, de zihálva és izzadtan ébred belőle. A füle csengeni kezd, mint akkor este. Akkor este… csak így tud rá emlékezni. Nappal rendbe rakja a gondolatait. Szinte magára parancsol: koncentrálj! És ezzel el is van intézve. Legalább fél évig nem is foglalkozott a történtekkel.

Magyarázta magában, hogy minden rendben van. Ki nem élt át ilyet? Hallotta már a nagyanyjától, az anyjától is. Mit számít néhány pofon? Mit számít, ha falba verik a fejed? Ha leköpnek? Mosd le, édesem! Elmúlik, eltűnik, elpárolog. Van helyette szerelem meg nagy ígéretek. Na meg pénz! Az van csak igazán!

Úgyhogy te csak fogd be a pofád, tűrd a sorsod némán, és élvezd az évi négyszeri külföldi nyaralást! Fogd be, és élvezd, hogy megadja neked a luxust! Ékszer, márkás ruha, gondtalan élet, plusz a kölyköd sem nő fel csonka családban.

Az mindegy, hogy a gyerek egy torz családképet lát, ahol az egyik fél uralkodik a másikon. De van autó, legalább három! Nagy lakás, sőt, luxus. Vannak menő cuccok, meg csettintésre kívánságok. És mi van még? Ha jobban átgondolja, van még szar. Jó nagy adag salakanyag, amiben nyakig gázolhat.

Azt az estét soha többé nem fogja kiverni a fejéből. Amikor a gyerek a nagyszülőknél volt, ők meg ünnepeltek. Harmadik vagy talán negyedik évforduló. Kellemes vacsora. Persze otthon. Főzni nem volt kedve, ezért rendelt, de sütött egy szép tortát. Ez persze baj volt.

FORRÁS: PEXELS

Na nem a torta, hanem a kaja. Homlokráncoláson kívül mást nem kapott. Ittak két pálinkát, aztán bort, majd egy-egy whiskyt. Onnantól homályos minden… Szinte megfejthetetlen, hogy mit tehetett, amiért ezt érdemelte.

Újra érezte, ahogy a fejét a falba veri az az ember, akitől gyereke van. Érezte, ahogy a meleg vér végigcsorog a halántékán. Nem tudta, honnan jött. Azt kérdezte magától: lehet, hogy beszakadt a feje? Egy biztos, nem ájult el, tehát akkora kárt nem tehetett benne a másik. Talán véletlen volt. Nem is akarta.

De akkor miért vannak a kezei még mindig a nyakán? Miért történik ez?

Hiszen ő csak egy évfordulós vacsorát akart. Talán még egy kis szexet is, ha már a gyerek nincs otthon. De ez lett belőle… Hazudna, ha azt mondaná, máskor nem fordult elő hasonló, de ennyire komolyra még soha nem fordult a bántalmazás. Reggel, amikor felébredtek, minden ment tovább a megszokott módon. De éjszaka még felriad. És a verejték úgy folyik a halántékán, ahogy azon az estén a vér…

 

Lelkisegély Szolgálat elérhetőségei:

Ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37

Normál díjas vonal: +36 1 329 33 80

SKYPE mindennap 18-23 óráig: „segelyvonal”

Chat: http://chat.hatter.hu, hétfőn és szerdán 18-23 óráig

Email: lelkisegely@hatter.hu

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok