Kemény férfit akarok - de nem mindegy, hogy ez mit jelent! - Igazinő | Igazinő

Kemény férfit akarok – de nem mindegy, hogy ez mit jelent!

2021-01-29 Szerintünk

Igen, a nők többsége kemény férfira vágyik. Sokan azonban – pasik és csajok egyaránt – azt hiszik, hogy ez a megjelölés macsó típusú férfit takar.

Pedig egy macsó sosem lesz igazán férfias, hiszen a keménysége csak felszín, a megnyilvánulásai pedig csupán a közönségnek szólnak. Nem az izmai, nem a nagy hangja, és nem is az arrongáns fellépése tesz egy férfit erőssé. De akkor micsoda?

Kemény férfi vagy, ha…

Tisztában vagy magaddal. Tudod, mit akarsz, és azt fel is mered vállalni. Nem kapkodsz zavarodottan egyik dologból a másikba, mint egy bizonytalan tízéves. A szavaidnak súlya van, a döntéseid átgondoltak. Családot akarsz? Mielőtt kimondtad, már százszor átrágtad magadban az ezzel járó felelősséget és kötelességeket. Ha megházasodsz és gyereket vállalsz, nem hagysz magadnak kényelmes kiskapukat.

Nálad a hűség hűséget jelent, a szövetség szövetséget. Tényleg.

Ha nem akarsz elköteleződni, őszintén elmondod, és nem játszol a nők szívével. Nem gyújtasz magad körül tüzet, hogy aztán mentegetőzve kihátrálj, mikor már csak romokat hagysz magad után. A döntésed tiszta és átgondolt, nem hitegetsz, nem áltatsz senkit. Így meghagyod a másiknak, hogy az igazság ismeretében döntsön, akar-e veled ilyen kapcsolatot, vagy inkább továbbmegy.

FORRÁS: UNSPLASH

Kemény férfi vagy, ha…

Tudsz és mersz érezni – de nem hagyod, hogy a féktelen érzelmi viharok ide-oda dobáljanak, mint egy irányvesztett hajót. Csalódáskor nem kicsinyes bosszúkban, sikertelenség esetén nem dühöngésben keresel vigaszt. Nem emeled fel a hangod, csak ha elkerülhetetlen. Mert nincs szükséged harsány erőfitogtatásra ahhoz, hogy erősnek érezd magad.

Nem erőszakos viselkedéssel akarod kivívni, hogy tiszteljenek, hanem a megbízhatóságoddal, a helytállásoddal, hasznos és okos tetteiddel. Akkor küzdesz, ha muszáj, csak az ellen, aki ellen muszáj. Akkor viszont sportszerűen, de hatékonyan.

Kemény férfi vagy, ha…

Elfogadod és ki mered mondani, hogy te sem tudhatsz mindig mindent. Sem megoldani, sem elérni, sem megadni. Ha értékelni tudod a társad, a barátaid, a családod segítő erejét, és nem küzdesz kisebbségi érzéssel, nem kompenzálsz bántó viselkedéssel, mert valami nem sikerül. A gyengeségeiddel éppen annyira tisztában vagy, mint az erősségeiddel, és becsülettel felvállalod őket. Az építő kritikát pedig düh, sértődés és revans nélkül fogadod.

Kemény férfi vagy, ha…

Úgy adsz szerelmet, hogy beleteszel mindent, és nem felejted el, hogy egy kapcsolatért sokat kell küzdeni – mindkettőtöknek. Ha őszintén és játszmák nélkül adod oda a lelked a másiknak, de ugyanilyen őszintén közlöd az elvárásaidat. Ha nehézségek esetén nem adod fel rögtön – mint egy elkényeztetett kisfiú -, hogy máshová szaladj. Ám ha megtettél mindent és így sem jó, időben ki mered mondani, hogy vége. Nyugodt erővel és bölcs belenyugvással búcsúzol. Nem ócsárolod, aki már nem szeret, akit már nem szeretsz.

Kemény férfi vagy, ha..

Nem a gyengébbeket akarod legyőzni, hanem önmagadat. Az élet nagy dolgaiért küzdesz, és nem azokkal, akik szövetségeseid lehetnének a küzdelemben. Kemény férfi vagy, ha tudsz szeretni és tudsz elenitgedni – őmindkettőt játszmák nélkül, nyíltan. Tudom, ezek nagy kihívások, amikhez meg kell érni. De egy kemény férfi nem ijed meg a kihívásoktól…

Nyitókép: Unsplash