Párra vágysz, de mindig elcseszed? Megmondom, miért!

2021-01-30 Koffein

Vannak olyan típusú emberek, akik képtelenek értékelni egy jó kapcsolatot. Teljesen mindegy, hogy férfiről vagy nőről beszélünk, mert mindkét nemben képviseltetik magukat.

Egy jó kapcsolat sosem azt jelenti, hogy tökéletes. A tökéletes kapcsolat kb. olyan, mint az unikornis: talán létezik, de nagyobb a valószínűsége, hogy nem. Ezzel persze nem azt szeretném mondani, hogy két ember nem tud felhőtlen boldogságban élni együtt, mert igenis lehetséges.

De biztos vagyok benne, hogy még a legnagyobb rózsaszín köd közepette is akadnak kisebb-nagyobb problémák. És olyan is van, aki ha nagyítóval sem talál problémát, akkor generál magának… Összegyűjtöttem három olyan tipikus hibát, amivel a legnagyobb boldogság lufit is pikk-pakk ki lehet pukkasztani.

A mindig féltékeny társ

Eleve bosszantó, ha nem bízol a párodban és azt feltételezed róla, hogy félrelép. De hogy ennek minden pillanatban hangot is adsz, azzal borítékolhatod, hogy hamarosan lapátra kerülsz. Szerencsétlen még ki sem nyitotta reggel a szemét, de már telespammelted SMS-ekkel, Messenger-üzenetekkel. És ha nem válaszol azonnal, azt hiszed, hogy biztosan épp hentereg valakivel, és már csapod is a balhét. Azért érezhető, hogy ez mennyire gáz, nem?

FORRÁS: UNSPLASH

Az sem túl jó, ha nem hagyod, hogy az ellenkező nemből legyenek barátai. Ez nálad teljesen kizárt, mert szerinted férfi és nő között nincs barátság. Így minden alkalmat megragadsz, hogy kritizáld a társaságát és hisztizz, hogy ez így nem mehet tovább. Végül pedig meglepődsz és vérig vagy sértve, ha kiteszik a szűröd.

Akinek soha senki nem elég jó

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy ne legyenek az embernek elvárásai párválasztáskor. De van egy határ, amin túl már megölöd azt a kapcsolatot, amit egyébként ápolni szeretnél. Mondjuk, mindennap kedves üzeneteket kapsz tőle, vagy csak simán rád ír, hogy mi újság veled. Te pedig mit teszel? Semmit. Nem reagálsz, van, hogy el sem olvasod, levegőnek nézed a párod. És amint abbahagyja, felháborodsz, hogy nem foglalkozik veled eleget.

Sosem elég jó, ahogy felöltözik. Ha épp elmentek valahova, mindig találsz rajta kivetnivalót. Vagy az a bajod, hogy nem áll jól a haja, nem passzol a cipője a szetthez. És ezt mind-mind szóvá is teszed, az önbizalmát pedig minden mondattal egyre jobban földbe döngölöd. Majd egy nap arra ébredsz, hogy elhagyott. Összetörsz, és értetlenül állsz a dolog előtt, hiszen te nem tettél semmi rosszat… szerinted.

Aki mindig mindent kijavít

Kedves és tisztelettudó vagy a pároddal, de valahogy mindig késztetést érzel arra, hogy ellentmondj neki. Kijavítod a mondatait, legyen szó helytelen kiejtésről vagy egy történelmi évszámról. Akkor nincs is semmi probléma, ha valóban hibázott, te pedig kedvesen megemlíted a dolgot. Viszont amikor olyan dolgokról kezdesz hősi eposzokban beszélni, amiről fogalmad sincs, az már kellemetlen szituáció.

Meg akarod magyarázni számára azokat a dolgokat is, amelyekben ő jártas, te pedig csak találgatsz. Ha pedig azt mondja, hogy okoskodó vagy, akkor megsértődsz, és még neked áll feljebb. Ilyenkor csak gondolj bele az ő helyzetébe: neked tetszene, ha valaki lépten-nyomon kioktatna?

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok