Leleplezzük a koreai nők tökéletes bőrének titkát!

2021-02-03 Sikk

Az első gondolat, ami mindenkinek eszébe jut a koreai hölgyekről, az a tökéletes arcbőrük. A második pedig az, hogy képtelenség megállapítani a korukat, hiszen ugyanolyan gyönyörűek 15 évesen és 50 évesen is.

Vajon mi lehet a titkuk? Csak a géneken múlik az egész? Egyáltalán nem vagyok benne biztos. Szerintem minden nő hallotta már azt a mondást, hogy „Szánj kétszer annyi időt az arcod ápolására, mint amennyit a sminkeddel foglalkoztál!” Tudomásom szerint ez a bölcsesség az ázsiai nők arcápolási rutinjához köthető.

Ők már tinédzser korban elkezdenek komolyabban foglalkozni az arcápolással, amit 10 fontos lépésben foglalnak össze:

1. Olajos sminklemosó

2. Vízbázisú termékkel való arctisztítás (micellás víz)

3. Bőrradírozás/hámlasztás

4. Tonizálás

5. Eszencia

6. Szérum

7. Fátyolmaszk

8. Szemkörnyékápoló

9. Hidratálás

10. Fényvédelem

De nézzük, melyiket mikor érdemes alkalmazni! 

A reggeli arcápolás

Arcmosás után töröljük át az arcunkat vízbázisú arctisztítóval, majd tonikkal. Egy vékony réteg eszenciát és szérumot masszírozzunk a bőrünkbe, hogy még több értékes anyaggal gazdagítsuk a hidratáló krém előtt. A szemránckrém reggel is elengedhetetlen, kortól függetlenül, hiszen a megelőzés is nagyon fontos. A fényvédőről se feledkezzünk meg, hiszen az UV-sugarak egész évben káros hatással vannak a bőrünkre. Miután végeztünk és teljesen beszívódtak a hidratálók, nyugodtan elkezdhetünk sminkelni.

Esti bőrápolás 

Az esti rutint a sminklemosással kezdjük, amit először olajos lemosóval, majd micellás vízzel fejezünk be. Azért van szükségünk az olajos verzióra, mert így biztos, hogy minden tartós smink maradványt eltávolítunk. A következő lépés egy alapos arcmosás, utána pedig tonikkal átitatott vattakoronggal törüljük át az arcunkat. Ezután a reggeli rutinhoz hasonlóan járjunk el. Eszencia, szérum, szemránckrém, és végül a hidratálókrém, ami helyett akár éjszakai maszkot is használhatunk.

Hetente párszor…

Két lépés kimaradt a mindennapi rutinból, hiszen bőven elég, ha hetente pár alkalommal végezzük el őket. Az egyik az elhalt hámsejtek eltávolítása. Ezt kétféleképpen tehetjük: fizikai radírozással vagy kémiai hámlasztással. Ha a radírozás mellett döntünk, akkor mindenképpen természetes anyagból készült terméket válasszunk a műanyag golyócskás verzió helyett. Mandula vagy barackmag darabokkal is ugyanazt a hatást érhetjük el, ráadásul a környezetünket sem szennyezzük vele.

A másik a fátyolmaszk használata. Erre hetente egyszer kerüljön sor, hiszen nagyon intenzív hidratálást biztosít a bőrünknek. Az összetevők terén a koreai termékek büszkélkedhetnek a legszínesebb palettával. A tojástól kezdve az avokádón át az aktív szénig mindenből képesek hatásos arcmaszkot készíteni. Ha már arcmaszkok, akkor muszáj megemlítenünk olyan termékeket is, amik teljesen egyediek az egész piacon. Aktív szén hozzáadásával létrehoztak egy olyan maszkot, ami – miután felkentük – elkezd habzani. Tényleg buborékok jelennek meg az ember arcán, elég mókás érzés és látvány, az már biztos.

Nemcsak Koreában, hanem a tőle nyugatra fekvő országokban is hatalmas trendnek örvend ez az arcápolási rutin és az ehhez használt termékek. Valószínűleg az is közrejátszhat, hogy az emberiség mindig is kíváncsi volt a keleti világ titkaira… De az sem mindegy, hogy a koreai kozmetikumok nagy részét pár dollárért megvásárolhatjuk internetes oldalakon, a legtöbbször házhozszállítási költség nélkül. Szóval, arcápolásra fel!

Forrás: Elle

Kiss Alexandra

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok