35 év boldog magány – ezt dobtam el a szerelmedért!

2021-02-04 Esszencia

Sosem akarta, hogy így történjen… Egy pörgős, bulizós életet akart. Szeretett volna csak magának élni, nem törődni senki mással.

Hosszú éveket áldozott arra, hogy felépítse a karrierjét. Mellette pedig amennyit csak tudott, a jellemével foglalkozott. Fejlesztette az előnyös tulajdonságait, önismeretet tanult és tudatosságot gyakorolt. Ez volt az élete, 35 éven át.

A barátnői férjhez mentek. Minden esküvőn ott volt. Hát igen… az örök koszorúslány. De nem bánta! Elégedettnek érezte magát. Örült a házasságoknak, örült a barátok boldogságának. Semmiféle irigységet nem táplált a szívében. Elfogadta, hogy rá nem egy családos asszony élete vár.

Ő választotta tudatosan.

Nem önző akart lenni. Egyszerűen nem talált olyan partnert, akit önfeledten, teljes szívből szerethetett volna. És ideje sem volt, hogy mélyebben belemerüljön a szerelembe. Nem volt az a szerelmes típus. Soha nem alélt el egyetlen férfitól sem. Soha nem szállt le a rózsaszín köd egyetlen pasija mellett sem.

Aztán meglátta őt… Egyszerű munkakapcsolatnak indult. Kifejezetten nem érdekelte a másik. Nem vizslatta a külsejét, nem érzett vonzalmat az első perctől fogva. Nem szóltak a fanfárok, amikor a szemébe nézett. Szóval, nem történt semmi… Először nem.

FORRÁS: PEXELS

De a munka miatt egyre többet kellett személyesen találkozniuk. Egyik nap éppen egy meetingen ültek, amikor a férfi megszólalt. A hangja pedig betöltötte az egész termet. „Olyan mély, olyan búgó, olyan… szexi?” – gondolta. Majd gyanakodva vizsgálta az érzéseit. „Nem nagy dolog, csak megtetszett a hangja” – szögezte le aztán.

De ez a hang nem hagyta nyugton többé. Ez a hang egyszer csak izgatni kezdte. Onnantól kezdve, ha beszélnie kellett vele, már nemcsak egy sms-t dobott neki, hanem inkább felhívta. Élvezettel hallgatta a hangot, ami annyira megfogta. Órákig beszéltek, már régen nem is a munka volt a téma. És már régen nemcsak egy kollégával beszélgetett – hanem egy férfival, aki elvarázsolta őt.

Nem állt ellen. Érezte, hogy ez valami új, valami más. Valami, amit nem engedhet el. Valami, ami… szerelem? Sosem akarta, hogy így történjen. De most, ahogy állt a tükör előtt és nézte a csodálatos menyasszonyi ruháját, eljött a felismerés: életében nem volt még ennyire boldog!

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok