Nem attól vagy férfi, hogy uralkodsz felettem!

Sokáig nem tudtam mire vélni, hogy Gábor miért viselkedik velem úgy, ahogy. Az ismerkedésünk legelején olyan jó volt minden!

Nagyon szimpatikusnak találtam, odafigyelt magára, és úgy tűnt, rám is. Keveset, de érdekes dolgokat mesélt magáról, és teljesen elvette az eszemet – beleszerettem. Sosem beszélt sokat, de elmondta, hogy nagyon keményen megküzdött mindenért, amije van.

Nem menekült el a munkától, még Angliában is dolgozott, hogy annyi pénzzel jöhessen haza, amiből megalapozhatja a jövőjét. Ezt csodásnak tartottam, így szinte ő lett a példaképem. 12 éve váltam el, és a Gábor előtti kapcsolataim nem voltak túl sikeresek, egyik férfi a másik után hagyott faképnél. Talán velem volt a baj, de az is lehet, hogy csak nem voltunk egymáshoz valók.

Már nagyon ki voltam éhezve egy olyan férfira, aki olyan határozott és erős, mint ő. Igaz, hogy valami furcsa volt benne, de elfojtottam a megérzéseimet, és inkább csak a tényekre figyeltem. Azok pedig azt mutatták, hogy ő az álomférfi megtestesítője. Úgy éreztem, hogy megfogtam vele az Isten lábát, igazi főnyereménynek tartottam.

Aztán egyre jobban átvette az irányítást a kapcsolatunkban.

Ez nem csak abban mutatkozott meg, hogy a megkérdezésem nélkül döntött mindenben, és kész tények elé állított. Ő mondta meg, hova és mikor menjünk kirándulni, vacsorázni. Minden csak akkor volt jó, ha ő találta ki. Ez még nem is lett volna baj, az viszont annál inkább, hogy az én javaslataimat, ötleteimet folyamatosan leszólta. Szinte megvetően beszélt velem.

Egy idő után már láttam, hogy semmilyen jó tulajdonságomat, teljesítményemet nem ismeri el. Még azt sem becsülte bennem, hogy a válásom óta teljes mértékben egyedül neveltem és tartottam el a gyerekeimet. Az exem ugyanis külföldre költözött a jobb fizetés miatt, a gyerektartást elsumákolta, és évente max 1-2 alkalommal látogatott haza.

FORRÁS: UNSPLASH

Ennek köszönhettem, hogy a munkám mellett másodállást is vállaltam, így persze nem tudtam annyi időt az aktuális párommal tölteni. Talán ezért is volt, hogy a korábbi pasijaim nem kértek belőlem. Gábor mellettem maradt ugyan, de sosem értékelt bennem semmit. Még azt is természetesnek tartotta, hogy egyedül festettem ki és újítottam fel a házat, nő létemre.

Nem dicsért meg, amiért mellette leszoktam a cigiről, hiszen ez neki is sikerült. Saját elmondása szerint egyik napról a másikra tette le, így nekem sem jelenthet akadályt az ilyesmi. Nem bántott soha nyíltan, de egyre kisebbnek, egyre gyámoltalanabbnak éreztem magam mellette. Ő pedig egyre magabiztosabb, fölényesebb lett. Ahogy fogyott az én életerőm, úgy gyűlt az övé…

Korábban rendszeresen találkoztam a barátnőimmel, és megbeszéltük az élet nagy dolgait vagy az aktuális szerelmeket. Ő azonban mindegyiket leszólta, „hígagyúaknak” nevezte őket. Azt mondta, ha van egy csepp eszem, nem találkozom velük, mert csak kimossák az agyamat az üres fecsegésükkel. Nem akartam veszekedni – ezután minden találkozót lemondtam különféle indokokkal.

Fontos volt nekem Gábor, hát mindenben igyekeztem a kedvében járni. Azt főztem, amit szeretett, úgy, ahogy szerette, de soha nem dicsért meg egy ételt sem. A kedvenc hobbim a dísztárgyak készítése volt, ő erre is közölte, hogy felesleges időpocsékolás. De még ekkor sem kapcsoltam… Elfogadtam olyannak, amilyen. Örültem, hogy van végre egy pasi, aki nem lép le pár hónap után. Majdnem két éve voltunk együtt, amikor egy magazinban érdekes írást találtam arról, milyenek is a nárcisztikus emberek

Majdnem kiesett a lap a kezeim közül, annyira megdöbbentem. A leírásban teljes mértékben ráismertem Gáborra, és ekkor megvilágosodtam. Ezután már a gyerekeimmel is beszélgettem erről, és ők is azt mondták, hogy egyre nehezebben bírják a párom elnyomó természetét. Így végül rászántam magam, és véget vetettem a kapcsolatunknak. Idővel kiderült, hogy jól tettem. Megtaláltam azt a férfit, aki úgy szeret, hogy közben nem akar felettem uralkodni.

Csilla történetét Molnár Csanád jegyezte le.

Lelkisegély Szolgálat elérhetőségei:

Ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37

Normál díjas vonal: +36 1 329 33 80

SKYPE mindennap 18-23 óráig: „segelyvonal”

Chat: http://chat.hatter.hu, hétfőn és szerdán 18-23 óráig

Email: lelkisegely@hatter.hu

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok