Így öltöztesd fel a pasidat, ha már agyadra ment a macinaci

2021-02-10 Sikk

Minden nő álma egy jóképű férfi, aki erős, bátor, okos, vicces, mély érzésű és hát, a virágot nem trenyóban toporogva adja át nekünk.

Mert igenis fontos, hogy a hercegünk tudjon öltözködni. Vagy legalább mi legyünk vele tisztában, mit érdemes felvennie. Lássuk az alapdarabokat, amik nem hiányozhatnak a dögös férfi ruhatárából!

 1. A farmer, de nem mindegy, milyen.

Kell egy jó minőségű világos, és egy sötét. Ennyi. Semmi csicsa, csak két egyszerű darab. Ami viszont elengedhetetlen, hogy megfelelő legyen a mérete. Vagyis ne legyen totyakos a fenekénél (brrr, kiráz a hideg, ha erre gondolok), és ne legyen olyan hatalmas, hogy öv nélkül bokáig csússzon.

És sírva könyörgöm minden nőtársam nevében, felejtsük már el azokat hereszorító tapadós farmereket. Elegünk van a férfi skinny nadrágokból, értsétek meg, fájdalmas látvány cicanadrágban látni benneteket.

Tipp: A farmer szára ne legyen értelmezhetetlenül hosszú! Nincs kiábrándítóbb egy letaposott nadrágnál, ami már magába szívta az utca összes pocsolyájának szennyét.

 2. Ing, most és mindörökké, ámen!

És most egyperces néma csenddel búcsúztassuk el a rövid ujjú ingeket – örökre! Az ing az hosszú ujjú. Akkor is, ha kánikula van, vagy a fene fenét eszik. Értem én, hogy meleg van, de inkább hajtsátok fel az ingujjat, sokkal jobban néz ki, mint a rövid. Bízzatok bennem!

Ebből alapdarab a fehér, a világoskék, a kék-fehér csíkos és a kockás. A nagy logók, kaotikus díszítések, zsebek nem stílusosak, csak kínosak. De követelmény, hogy ne hordj se kisebb, se nagyobb méretet. Annyi melléfogást lehet látni: a férfiak sokszor ing címszó alatt hálózsákokat vagy fűzőket hordanak. Te ne kövesd el ezt a hibát! Hidd el, ennek az ellenállhatatlan ruhadarabnak, relatív olcsón, minden részét át lehet alakítani – kivéve a vállát.

Szabály: A váll varrása a váll végén legyen, de pontosan! Gyakori hiba még ing választáskor, hogy túl bő az oldala. Ne legyen buggyos, de az sem jó, ha leüléskor feszülnek a gombok. Az nagyon ciki.

Tipp: Inget nem hordunk nyakig begombolva, hacsak nincs rajtad nyakkendő. Ekkor viszont kötelező begombolni. A nyakkendő mintája pedig sose egyezzen a díszzsebkendő mintájával, mert az tré.

 3. Az ing alá aláöltöző póló kell, és punktum!

De tényleg. Legyen alatta egy vékony anyagból készült póló. Egyrészt, hogy ne kelljen farkasszemet nézni a mellbimbóiddal, másrészt pedig azért, mert ezzel megakadályozod, hogy az idzzadság besárgítsa az ing hónalját.

Tipp: Az aláöltözet póló kizárólag csak V-nyakú lehet (hogy ne lógjon ki), de ugyanaz a szabály az ingre felvett pulóverrel is. Jegyezzük meg, a V-nyak alapvetően ingekhez való.

 4. Az a férfi, akinek nincs öltönye, az most induljon el és vegyen egyet! 

Ne már, most komolyan nincs egy nyamvadt öltönyöd? Oké, no para, mondom, mire figyelj. Öltönyből kell egy navy blue (tengerészkék) és egy sötét vagy világos szürke. Ami a legfontosabb, hogy ne anyáddal menj vásárolni, mert akkor tuti vagy kicsi, vagy nagy lesz rád. Márpedig egy öltöny csak akkor szexi, ha méretben tökéletes. Tessék előkapni azt a centit, és khmm… mérd le az adottságaidat. Tudod, „se nem kicsi, se nem nagy, éppen hozzám való vagy”.

FORRÁS: PEXELS

Tudni illik: az öltönyzakó nem egyenlő a sportzakóval! Ami azt jelenti, hogy öltönyzakót nem hordunk farmerrel. Csak sportzakót, aminek a gombjai színben, anyagban kissé harsányabbak, nem simulnak bele az anyagba és robosztusabbak is.

Tipp: Fekete öltönyt napközben nem szokás hordani, maximum este. Munkahelyre sem menő, hacsak nem te vagy a halál sötét angyala. Akkor nem szóltam.

 5. Az se baj, ha van rajtad nadrág

Egy egyszerű sima szövetnadrággal nem lehet mellényúlni, bár az én személyes kedvencem a gyapjú flanel. Ez ugyan nem alapdarab, de iszonyatosan menő. Ennek még akkor sem tudok ellenállni, ha sneakerrel veszed fel – persze csak ha nincs élére vasalva.

Tipp: Egy homokszínű chino egy navy blue sportzakóval és fehér inggel verhetetlen választás, lehetetlen vele nem becsajozni.

 6. Cipők, amik azt üzenik: felnőtt férfi vagyok

Cipőkből az oxford és a derby számít alapdarabnak. Sajnos Magyarországon siralmas a helyzet, ha oxfordra vágysz – alig lehet kapni. Azt érdemes tudni róla, hogy a díszítettsége határozza meg, mihez veheted fel. A legformálisabb egy fekete díszítetlen oxford – az olyan James Bondos. Ennél enyhébb a sötétbarna, alig-alig díszített verziója. Ha esetleg épp nem kell megmentened a világot, egy díszített derbyt farmerrel is felvehetsz.

Tipp: Habár nem vagyok OCD-s, de az mindig elégedettséggel tölt el, ha a cipő színe pontosan passzol az övvel. Grrr…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok