Az apád vagyok, hozzám bármelyik férfitól hazamenekülhetsz!

Most mondjam azt, hogy örülök annak, hogy hazaköltöztél és újra együtt van a csapat? Nem, nem örülök neki, legalábbis nem maradéktalanul.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Szomorú, hogy a pároddal elváltak az útjaitok, hogy nem találtad meg benne azt az embert, aki mellett boldog lehetsz. Aki méltó arra, hogy összekösd vele az életed, és együtt valósítsátok meg az álmaitokat, ha pedig úgy adódik, akkor családot alapítsatok…

Annak viszont örülök, hogy mindez még most kiderült. Időben rájöttetek, hogy több bennetek a különbözőség, mint a hasonlóság. Annyira ellentétesek az elképzeléseitek, hogy azokat csak túl nagy áldozattal,  egyikőtök egyéniségének a feladásával tudtátok volna megvalósítani. Ezt pedig nem szabad senkinek bevállalnia…

Örülök, hogy időben szétmentetek, és nem áldoztad az egész életed a várakozásra, hogy egyszer majd csak jobb lesz. Most még nincs olyan körülmény, ami miatt maradni kényszerülnél. Sok ember esik bele abba a csapdába, hogy olyan emberrel él, akiről valójában ő is tudja: nem hozzá való. Nagyon rossz egy boldogtalan kapcsolatban megalkudni, sokan mégsem lépnek tovább. Nem indulnak el oda, ahol a jelenleginél csak jobb lehet.

Ezért csak dicsérni tudom a döntéseteket. Nem azért, mert így újra a védőszárnyaim alá kerültél – hiszen egy 30 éves lánynak már nem az a legjobb, ha az apjával él. Az volna jó, ha mostanra már megtaláltad volna a férfit, aki boldoggá tesz, és egy másik család – a sajátod – ügyes-bajos dolgait rendezgetnéd.

De nem panaszkodom. Ha így történt, apaként csak egyet tehetek: tárt karokkal fogadom a gyermekem. Mert szülőként a legnagyobb kötelességünk, hogy ha a gyermekünk bajba kerül és támogatásra vágyik, akkor minden egyéni érdekünket az ő baja mögé helyezzük. És minden erőnkkel azon legyünk, hogy segítsük!

FORRÁS: UNSPLASH

Nem akarom helyetted megoldani az életed, mert az nem lenne helyes. De amíg megtalálod a helyes utat, amíg összegzed a mögötted álló történéseket és tapasztalásokat, én itt vagyok. Tudnod kell, hogy nálam mindig otthon vagy, és ugyanolyan tárt karokkal várlak, mint amikor az első lépéseidet tetted meg és botladozva tipegtél felém. Ha úgy adódik, hogy huzamosabb ideig szeretnél maradni, abba is beleegyezek. Megteszek mindent, hogy biztonságot, védelmet nyújtó otthont biztosítsak számodra.

Mert szülőnek, apának lenni már csak ilyen. Kötelesség, feladat, önfeláldozás – de ezek mind eltörpülnek a rengeteg boldog perc mellett, amit a gyermekeinkkel együtt élünk meg.

Örök időkre szóló kihívás, ami nem ér véget sem a gyerek beiskolázásával, sem a kirepülésével. A legtöbbet azzal adhatjuk, ha bármikor, bármilyen szituációban számíthatnak ránk. Mindegy, hány évesen van szükséged az oltalmamra és a tanácsomra, itt vagyok. Pihenj meg nálam, amíg újra elég erőt gyűjtesz az élet nagy kihívásaival szemben…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok