Anyukák, neveljetek igazi férfit a fiaitokból!

2021-02-15 Koffein

Gyereknevelés. Hősiesen bevallom, hogy úgy írok erről a témáról, hogy nulla tapasztalatom van benne. Viszont annál inkább van párkapcsolati téren.

Kedves fiús Anyukák! Sem kötekedni, sem bántani, sem beszólni nem szeretnék nektek. Csupán eszembe jutott néhány gondolat arról, hogy mire is kellene megtanítani a kis titánjaitokat, mielőtt kiengeditek őket a nagybetűs életbe!

Legyen talpraesett!

Talán ez az egyik legfontosabb. Azt mondják, hogy ez jellemfüggő. Nem, nem az! Egy szolid és visszahúzódó férfi is lehet épp olyan életrevaló és karakán, mint a szószátyár társai. Túl sok puhány pasi van mostanában a pályán – és itt jegyezném meg, hogy nőből túl sok az uralkodni vágyó, túlságosan domináns jellem.

Pedig egy kapcsolat két egyenrangú fél társulásából áll.  Miért néznéd végig, ahogy a saját fiadat hülyének nézi egy nő? Gondolom, te sem azért nevelted, hogy nebántsvirág módjára éldegéljen egy szomorú kapcsolatban a „sátán lánya” mellett. Szóval, tanítsd meg, hogy tisztelje a nőket, jól bánjon velük, de ne hagyja, hogy mindent megtegyenek vele!

FORRÁS: UNSPLASH

El tudjon szakadni a szülői háztól! 

Persze, egy 30 éves férfinak is szüksége van az anyukájára. Tulajdonképpen mindenkinek szüksége van arra a személyre, aki világra hozta, örök életén át. De a köldökzsinórt már a születés pillanatában elvágták! Vedd le a melledről azt a fiút, és engedd szabadjára, különben sosem fog tudni igazán kiteljesedni!

Ha felnőtt a fiad, találj magadnak saját elfoglaltságokat, ne szólj bele minduntalan az életébe! Ez egyébként a fiatal pár mindkét tagjára vonatkozik. Kedves Hölgyek! Nehogy már a pasikat akarjátok lehúzni pénzügyileg! Tessék szépen megteremteni a saját egzisztenciátokat!

Persze lesznek olyan helyzetek, amikor természetes, hogy anyagilag is a férfira vagytok utalva. Például gyermekszülés után, vagy ha egyöntetűen úgy látjátok a legjobbnak, hogy te otthon látod el a családot, míg ő teljes munkaidőben dolgozik. Ez azonban közös megegyezés alapján kell, hogy történjen.

Kedves Urak! Gondoskodjatok saját magatokról! Takarítsatok magatok után! Ha kell, készítsetek el egy reggelit vagy ebédet! Ennek megtanulásához nagyon is kellenek az anyukák. Mert csak ők tudják megtanítani a fiúknak, hogy a legénylakás ne egy disznóól legyen, hanem egy férfi palota.

Tudjon szeretni!

És az utolsó… Kedves Anyuka! Kérlek, tanítsd meg jól szeretni a fiad! Tanítsd meg, hogy ne annak a nőnek adja a szívét, aki csak lehúzni, kihasználni akarja. Mondd el neki, hogyan kell felismerni az igazi, női értékeket – hogy egy kapcsolatban behódolás helyett együttműködést várjon, hamis rajongás helyett pedig megalapozott, mély szerelmet… Hidd el, így sokkal nagyobb az esélye, hogy boldog legyen!

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok