Titokban lekapni a gumit? Normális vagy?!

Kaliforniában törvénytervezet készült arról, hogy szexuális zaklatásnak minősítendő, ha szex közben az óvszert a másik fél beleegyezése nélkül eltávolítja valaki.

Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó döntés lenne. Viszont szörnyű, hogy törvény kell ahhoz, hogy ilyesmi ne történhessen meg. A lényeg az, hogy vannak olyan férfiak (?) – pasik? véglények? – akik, habár abban állapodtak meg a partnerükkel, hogy gumival védekeznek, aktus közben leveszik azt. Mert persze egy pasi sem szeret gumizni, mert nem olyan jó érzés, macerás az egész. Én sem szeretem.

Ettől függetlenül nem lehet csak a te döntésed, hogy húzol-e gumit, vagy sem!

A szex egy kölcsönös beleegyezésen alapuló tevékenység. Ellenkező esetben erőszakról beszélünk. De nem csak arról “nyilatkozunk”, hogy mind a ketten szeretnénk lefeküdni a másikkal. Hanem azt is tisztázzuk, hogy ha nem gyermeknemzés céljából hálunk együtt, akkor mivel fogunk védekezni. És legyünk őszinték, a legtöbb esetben nem azért esünk egymásnak, hogy gyereket csináljunk.

Ha óvszerhasználat mellett döntöttünk, akkor annak több oka is lehet. Elsődleges szempont, hogy a nő ne essen teherbe. De ott van még az is, hogy a nemi úton terjedő betegségek ellen is védekezhetünk így. Ezek járnak a fejemben, miközben azon gondolkozom: milyen szituban képes valaki csak úgy lekapni magáról az óvszert?

Egy egyéjszakás kaland közben gondolja úgy a fickó, hogy leszarja a másikat, úgysem akar többet találkozni vele, ezért nem is kell foglalkoznia azzal, hogy mi lesz? Terhes lesz? És? Az már nem az ő dolga. Ennyire nem számít valakinek egy másik emberi lény? Hogy mekkora trauma lehet az, ha becsúszik egy baba, és utána azt kell mérlegelnie, hogy mit kezdjen ezzel a helyzettel? Hogy elvetessen egy gyereket?

FORRÁS: PEXELS

Vagy ha egy olyan fertőzést kap el, aminek a tünetei a férfin nem jelentkeztek, de a nőnek komoly problémát okozhat. De még csak nem is kell, hogy ezek be is következzenek. A tudat is elég, hogy nem teljesen ő rendelkezett a saját teste felett, és hogy milyen kockázatoknak teszi ki magát.

Vagy van olyan, aki a barátnőjét játssza ki? Mert megunta a gumit, és úgy gondolta, úgysem lesz baj? Egy alkalomnál kicsi az esélye, ugye? Meg hát csak egymással szexelnek, akkor a csaj úgysem kaphat el semmit, ezen nem is kell parázni? Csak ezeket előre kell megbeszélni, és nem utána magyarázkodni. Még ha igazad is lenne, akkor sem dönthetsz te a másik helyett, főleg nem verheted át.

Mind a két lehetőség borzasztóan gáz. Egy ilyen intim és kiszolgáltatott helyzetben visszaélni valaki bizalmával minősíthetetlen tett. És igen, erőszak. Van ennek a másik oldalon is egy megfelelője, amikor a nő azt hazudja, hogy fogamzásgátlót szed. Mert egy közös gyerekkel szeretné magához láncolni a kiszemelt férfit. Ez nemcsak a pasival szemben aljas húzás, de a születendő gyerekkel szemben is. A gyerekvállalásnak is közös döntésnek kell lennie, nem pedig egy csapda eredményének.

Hova vezet ez az egész? Törvényeket hozunk, amik az ilyen jellegű szexuális visszaéléseket is büntetik. De hogyan lehet bizonyítani, hogy valóban visszaélés történt? Majd ujjal mutogatnak egymásra az emberek? Az egyik azzal vádaskodik, hogy a férfi útközben eltávolította a gumit, a pasi meg azzal védekezik, hogy nem igaz: a nő állította, hogy fogamzásgátlót szed, ezért nem védekeztek? Tényleg csatatérré kell változtatni a szexuális életünket is?

Vajon aki egy “jobb” szexuális élményért cserébe visszaél a másik bizalmával, az elgondolkozik azon, hogy mi mindent jelent az a könnyelműen lehúzott gumi? Hogy egy mozdulattal szeretőből szörnyeteggé degradálja magát? A jó szexnek pont a feltétlen bizalom kell, hogy legyen az alapja. Hiszen ha átengedjük valakinek a testünket, akkor bíznunk kell abban, hogy szándékosan semmi olyat nem tesz velünk, ami nekünk rossz lenne.

Talán többet kellene beszélnünk a szexről. És nem csak a dugásról, hogy milyen pózokban jutnak legkönnyebben orgazmushoz a nők, milyen előkészületek kellenek análszex előtt, vagy mitől indulnak be leginkább a pasik. Hanem arról is, hogy lélekben mit kellene jelentenie egy szexuális együttlétnek. Hogy a szex nem sport. Nem csak testmozgás. De ha te még annak is tartod, akkor sem szegheted meg a játékszabályokat…

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok