35 szál vörös rózsa – így szerettem beléd újra a válásunk után!

Éva és Peti házassága kezdetben úgy alakult, ahogy a legtöbb esetben: szépen, békésen, boldogan éltek. Csak ők nem addig, amíg meg nem haltak.

Nyolc éve voltak házasok, amikor belevágtak álmaik házának felújításába, amit több év kemény munkája és rengeteg túlóra árán sikerült megvenniük. Ügyesen, alaposan megterveztek mindent. Ahol nem volt fal, oda építettek, ahol volt, onnan kibontották.

Hetekig talicskaszámra hordták ki a sittet, amiből főleg Peti vette ki a részét, hiszen a fizikai munka a férfi dolga. A sok dolog miatt esténként hulla fáradtan estek be az ágyba, magukra alig-alig maradt idejük. Se kedves összebújásra, se szexre, se közös, meghitt vacsorákra nem került sor. Lassan eltávolodtak egymástól. Egyszer csak azon vették észre magukat, hogy már csak “munkatársak”, egy projekt kivitelezői.

A ház elkészült, pont olyan lett, mint amilyenre tervezték, egyvalami hiányzott belőle: a boldogság. Így éltek együtt még két évig, amikor megbeszélték, hogy elválnak, mert egyikük sem érezte már, hogy újra fel lehetne éleszteni a korábbi tüzet. Kialudt a parázs, csak hamu maradt a korábbi szenvedélyből. Gyermekük még nem volt, úgy szerették volna, hogy az anyagi javak megteremtése legyen az első. A szép ház volt a második lépés, babát csak ezek utánra terveztek.

FORRÁS: PEXELS

Új családtag helyett végül válásra került sor. Megegyeztek mindenben, a ház 50-50%-ban lett elosztva, ami jó is lett volna, ha eladják. A baj csak az volt, hogy azon az áron, amennyiért megérte volna, nem tudták értékesíteni. Várták a nagy vevőt, várták, hogy megoldódik a probléma, eközben pedig úgy éltek, mint két lakótárs.

Mint két albérlő, akiknek annyi közük van egymáshoz, hogy egyezik a lakcímük…

Egyiküknek sem ez volt a tökéletes állapot, mindketten szerettek volna továbblépni, új kapcsolatot kialakítani. Éva meg is tette az első lépést. Megismerkedett egy férfival, ám csak keveset tudtak együtt lenni, mert új kedvese a szüleinél húzta meg magát. Éva pedig nem akart albérletbe menni – sem ő, sem a volt férje nem akarta elhagyni a házat.

Az a lehetőség sem volt járható, hogy valamelyikük kifizeti a másik részét, mert minden pénzüket beleölték korábban a felújításokba. Patthelyzetben voltak mind a ketten – sőt, hárman. Végül Évát elhagyta az új barátja, mert megunta, hogy egy helyben toporognak.

Nem sokkal később, egy vasárnap reggel Éva meglepő ötlettel állt elő. Azt javasolta Petinek, hogy kezdjenek mindent elölről, de most ne a házat, hanem a kapcsolatukat, a szerelmüket újítsák fel! Őszintén megmondta az exének, hogy nem érez iránta szerelmet, ennek ellenére meg szeretné próbálni, hátha még visszatérhetnek az egykori érzéseik egymás iránt.

Peti nem mondott se igent, se nemet, kért egy kis gondolkodási időt. De aztán még aznap délután megadta a választ, egy 35 szálból készített vörös rózsa csokorral… Azóta elrepült újabb három év, és még mindig együtt vannak. Sőt, megszületett a kis trónörökös is, akinek a világra jövetelekor Peti újra megkérte Éva kezét. Most úgy élnek, mint a válásuk előtt – vagyis mégsem. Sokkal boldogabbak. Mert bebizonyították maguknak, hogy megéri küzdeni, megéri energiát fektetni a kapcsolatukba.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok