A férjemet választom a szerelem helyett!

2021-02-21 Esszencia

Helga tulajdonképpen nagyon elégedett volt az életével. Boldog családban élt: volt egy imádnivaló kisfia és egy csodás férje, akivel 10 év után is nagyon szerették egymást.

De amikor találkozott Tamással, elkezdett érezni valamit. Nem akarta, mert minden rendben volt a házasságával, de nem tehetett ellene. Eleinte meg sem próbálta elkerülni Tamást – bár nem is nagyon tudta volna, mert ugyanarra a tanfolyamra jártak.

Ráadásul sokszor beszélgettek. A nő egyre többször érezte, hogy van valami vibrálás köztük. Pedig eszébe sem jutott felborítani az életét valaki miatt. De a vonzalom minden nappal nőtt. Aztán egyik este bulizni mentek a tanfolyamtársaikkal, és Helga tudta jól, hogy a férfi is ott lesz. Egyik pillanatban alig várta, hogy lássa, a másikban pedig rettegett attól, hogy nem tudja titkolni a vonzódását.

Azon az estén szinte el sem mozdultak egymás mellől. Ha akarták, sem tudták volna elrejteni, hogy ugyanúgy éreznek egymás iránt. Önkéntelenül különváltak a többiektől, és sokáig beszélgettek kettesben. Majd véletlenül egymáshoz értek, és már mindketten érezték, hogy valami ellenállhatatlanul vonzza őket a másikhoz. Végül Tamás lassan megfogta Helga kezét, a szemébe nézett, és megcsókolta.

FORRÁS: PEXELS

A nőben ezer és ezer érzés kavargott. Ez volt élete legcsodásabb csókja. Miután azonban elváltak egymástól, rögtön eszébe jutott a családja, különösen a férje. Tudta, hogy még mindig szereti őt, és bármit is érez most Tamás iránt, nem akarja elveszíteni, amit Robival tíz év alatt felépítettek.

Nem azért, mert fél kilépni a kapcsolatból, hanem mert sokkal többet jelent a házassága, mint egy megmagyarázhatatlan vonzódás egy (szinte) idegenhez. Képtelen lenne elhagyni – még egy olyan őrült szenvedély kedvéért sem, mint amit hosszú hetek óta Tamás iránt érez. Semmi másra nem vágyott volna jobban, mint vele tölteni az éjszakát.

De tudta, ha megtenné, soha nem lenne már semmi ugyanaz benne, és a Robihoz fűződő kapcsolata is örökre megváltozna. 

Akkor jött rá, hogy a férjével való közös élete sokkal többet jelent számára, mint addig sejtette – még annál is többet, mint egy izgalmas szerelem ígérete. A buli után egész éjszaka álmatlanul forgolódott, és élete legnehezebb döntését hozta meg. Reggel írt egy üzenetet: „Szia Tamás! Csodálatos volt a tegnap este, és tudom, hogy még csodálatosabb lenne a folytatás. De van egy férjem, akit szeretek, és képtelen lennék ezt tenni vele. Kérlek, ha fontos vagyok neked, ne nehezítsd meg a helyzetem. Többé ne keress!”

Ezután a tanfolyamra sem járt többé, hogy még véletlenül se essen kísértésbe. Tudta, ha Tamás közelébe menne, nem lenne ereje újra visszautasítani…

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok