Szenvedélyt ígér, de halál a vége – Japán bosszúálló női szellemei

A felkelő nap országa bővelkedik a megdöbbentő, európai emberek számára sokkoló, horrorisztikus és véres történetekben.

Ezek központjában gyakran – szó szerint – férfifaló Yōkai-ok állnak, akik gyönyörű nők képében vadásznak mit sem sejtő áldozatukra. A yōkai szó démont, szellemet jelent, ami a 妖 (yō – vonzó, megbabonázó, katasztrófa) és a 怪 (kai – rejtély, csoda) karakterek kombinációja. Azonban mindenféle természetfeletti erőt, megmagyarázhatatlan jelenséget is értenek a kifejezés alatt.

És most lássuk a 6 legfélelmetesebb férfigyilkos yokait!

Hari onna, A “kampós nő”

Kihalt utcákon vadászik éjjelente, elsősorban fiatal férfiakra. Első ránézésre pont úgy néz ki, mint bármelyik hétköznapi, átlagos nő. Az egyetlen szokatlan rajta a feltűnően rendezetlen hajkoronája. Ha egy Hari onna találkozik egy magányos férfival, rámosolyog. Ha a férfi ezt viszonozza, neki annyi. Azonnal kiengedi a haját, aminek minden egyes tincsén egy hegyes horog található. Ezek szélsebesen csapódnak bele az áldozata húsába, és felszabdalják a testét, hogy a yokai felfalhassa.

FORRÁS: WIKIPÉDIA

Kuchisake onna, a felhasított szájú nő

A Kuchisake onna egy erőszakos halált halt nő szelleme, aki azért tért vissza a túlvilágról, hogy bosszút álljon a világon. A szája fültől fülig fel van vágva, amit egy zsebkendővel vagy maszkkal takar el.

A sötétben lopakodva vadászik. Amikor megjelenik a kiszemelt férfi előtt, megkérdezi, hogy szép-e. Ha az áldozat igennel válaszol, lehúzza a maszkját, és felfedi a megcsonkított, torz arcát, halálra rémítve ezzel szerencsétlent. Majd megkérdezi, hogy még mindig gyönyörűnek látja-e. Ha az áldozat nemmel válaszol, a férfi arcát is felvágja fültől fülig. Ha igennel felel, hazáig követi és brutáisan lemészárolja az otthonában.

Hone onna, a csont asszony

A Hone onna egy szerelmes nő szelleme, akinek olyan erősek az érzelmei, hogy a túlvilágról is visszatér kedveséhez. Kinézetre gyönyörű, hús-vér, emberi nő. Azonban aki képes az illúzió mögé pillantani, szembesül vele, hogy a Honne onna csak egy rothadó holttest.

Éjjelente kiemelkedik a sírjából, és egykori kedvese házához vándorol. Ott rendszerint meglepődve, de nagy örömmel fogadják. Az éjszakát végigszerelmeskedi a párjával, majd reggel távozik. Ez a szentségtörő nász akár hetekig is eltarthat, azonban a Hone onna elszívja a szeretője életerejét, aki emiatt egyre betegebbé és gyengébbé válik. Ha senki sem avatkozik közbe, a kedves belehal a szerelmes ölelésbe.

A legendák szerint a férfi sokszor akkor sem tud ellenállni a vágynak, ha tisztában van a Hone onna valódi kilétével. Végül a legtöbb szerető úgy dönt, csak még egyszer, utoljára beengedi ágyába a szellemet – és ezzel feláldozza életét.

Iso onna, a tengerparti nő

Ez a vámpír yokai a sziklás vízpartok mellett vándorol, és férfiak vérére szomjazik. A legtöbb esetben gyönyörű nőként jelenik meg, akinek fülledt erotikát sugároz a tekintete, nedves ruhája a bőréhez tapad. Deréktól lefelé pedig kissé áttetsző, szellemszerű.

A sziklákon ülve kísérteties hangon hívja az arra járókat. Áldozatait megbabonázza, akik feléje indulnak, mit sem törődve a sziklák jelentette veszélyekkel. Szó szerint a halálba sétálnak – amikor lezuhannak, az Iso onna kényelmesen táplálkozhat a testükből. Más történetekben a vízbe vonszolja a férfiakat, és a hajukon keresztül kiszívja az utolsó csepp vérüket is.

Kejōrō, a szőrös prostituált

Bordélyházak körül vadászik, rendkívül vonzó prostituáltnak álcázva magát. Arcát és testét hosszú fekete haja mögé rejti. Egyes történetek szerint egész testét vastag haj-szőr réteg fedi. Ha egy piroslámpás negyedben bóklászó férfi megszólítja, azonnal széttépi áldozatát.

Jorōgumo, a szajha pók

Jorōgumo alakváltó pókféle yokai, aki szintén fiatal és szexi nőként jelenik meg. Zsákmánya a jóképű, szerelmet kereső férfi. Áldozatait – akiket aztán soha nem látnak többé – az otthonába csábítja. Olyan erős pókhálót fon, ami egy felnőtt embert is képes mozgásképtelenné tenni. Mérge lassan gyengíti az embert, így a pók hosszú időn keresztül élvezheti áldozatának fájdalmas halálát. Rendkívül ügyes ragadozó; ostoba, fiatal férfiak kiszáradt csontvázainak százait is képes felhalmozni, mire észreveszik ténykedését.

Nyitókép: Wikipédia

Tovább olvasok