Kétségbeesett szingli, vagy boldog szingli – Te melyik vagy?

2021-03-03 Koffein

Van, hogy az ember lánya – vagy fia – csak úgy véletlenül kerül ebbe a szituációba. Van, aki önként vállalja. Párkapcsolatban élni, egymás szerelmét és terhét hordozni nagy felelősség.

Na és ha magaddal vagy kapcsolatban? Hónapokig vagy évekig? Hogyan legyünk JÓL szinglik?

Lelki béke, önismeret, önszeretet… 

Elcsépeltnek hangzik, de valójában igaz: hogyan szerethet más, ha magadat sem szereted? Legyél jóban magaddal! Ismerd ki, hogy mit szeretsz, találd meg, hogy miben vagy jó. Kutakodj a lelkedben, hogy mire vágysz igazán! A szingli élet erre tökéletesen alkalmas.

Válassz egy hobbit! 

És merülj el jó mélyen benne! Először is, mert le fog kötni, és nem agyalsz majd annyit. Kitesz a napodból vagy a hetedből néhány órát, így nem fogsz unatkozva bömbölni azon, hogy miért nem talált még rád a nagy szerelem. Másodszor, mert segít az önismeretben. Tök egyszerű, nem?

Nyitott szemmel közlekedj!

Igenis lehet ismerkedni, még akkor is, ha magadtól döntöttél a szingliség mellett. Sőt! Ilyenkor lehet igazán jó kapcsolatokra és barátságokra szert tenni, amik a későbbiekben is jól jöhetnek. Ha kényszerhelyzetből vagy egyedül, akkor a nyitott szemmel csak óvatosan… Nehogy elkeseredésedben beleess a „ha ló nincs, jó a szamár is” hibába.

FORRÁS: UNSPLASH

Munkamánia 

Ha eddig csak ellébecoltad a munkaidődet, most itt az ideje, hogy egy kicsit komolyabban vedd. Tanulj, szerezz új ismereteket! Lehet, hogy nem is olyan rossz az a kis iroda, amiben évek óta üldögélsz. Lehet, hogy a főnök sem fog annyit szekírozni, ha látja, hogy újult erővel veted bele magad a feladataidba. Ráadásul a munkahelyi sikerek önbizalmat adnak, ami sosem baj.

A Xanax nem a barátod! 

Ha véletlenül beleesel az önsajnálat csapdájába, és listát kezdesz írni minden gyerekkori ismerősödről, aki azóta már boldog, stabil kapcsolatban él, rázd meg magad. Ne tobzódj a fájdalomban, ne zárkózz be! Inkább keress társaságot. Mondjuk hívd fel a legjobb barátodat, kérdezd meg, hogy van. És beszélj, beszélj, beszélj! Oszd meg az érzéseidet azzal, aki érdemes a bizalmadra és szívesen meghallgat. Ez mind segíthet, hogy kikászálódj a letargiából.

És a legfontosabb: amint megtanultál jó szingli lenni, borítsd fel az életed! Lépj ki a komfortzónádból, és tanulj meg újra bízni, szeretni! Párban lenni jó. De fontos az ezt megelőző időszak, mert nem mindegy, hogy milyen lelkiállapotban kezdesz neki a szerelemnek.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok