Sosem flörtölsz a pároddal – csoda, ha elhidegültök?!

Flörtölni, húzd meg-ereszd meget játszani, szavakkal szeretkezni, bókcsatázni. Óriási bakot lő az, aki azt hiszi: egy hosszú távú kapcsolatban nincs szükség flörtölésre. 

Megvan az asszony, a pasas, adios amigos, hátradőlhetek. Jobb, ha tudod, a flört nem csak a pár- és kalandkeresők kiváltsága, és sok házasságra nagyon is ráfér!

Sokan úgy gondolják, a flört arra való, hogy felcsípjünk valakit párkapcsolat vagy szex céljából. Pedig egy tartós kapcsolatban, házasságban is hatalmas szolgálatot tehet, csak akkor éppen már más funkcióval bír. Saját tapasztalatból mondom, csakugyan áldásos hatása van házasságon belül is.

Lassan egy évtized áll mögöttünk, és még mindig flörtölünk. Sosem hagytuk abba. Sőt, még mindig úgy flörtölök a férjemmel, mintha nemrég jöttünk volna össze. Hol kedves, hol pedig arcpirítóan szexi bókokkal illetem szóban és írásban egyaránt. Imádom dicsérni, fűzögetni, húzni az agyát és nem kevés szexuális töltetű célzással csábítgatni. Ráadásul mindezt ugyanúgy megteszi ő is, elvégre a cha-cha-cha is partnerrel élvezetes, és nem egyedül.

Jó érzéssel tölt el, hogy szépnek, kívánatosnak, szexinek tart. Jólesik a tudat: vágyik rám, szeret, és fontos vagyok a számára. Ugyanilyen lényegesnek tartom, hogy én is tudtára adjam: még mindig beindulok tőle. A testétől, a lelkétől egyaránt. Ugyanúgy kell a fickó még tíz év után is.

FORRÁS: PEXELS

Szóval, házasságon belül is szükség van a flörtre. Sosem szabad kivesznie egy kapcsolatból. Mindegy, mennyi idő telt el, a kokettálás egyfajta pozitív visszacsatolás. Bizonyítja, hogy látjuk még egymásban a Nőt és a Férfit, még szülővé – akár nagyszülővé – válást követően is. Kifejezetten önbizalomövelő hatással bír.

A kacérkodás segítségével tudatosan erősíthetjük a másikban, hogy mennyire értékeljük őt, mennyit jelent nekünk. Nem is kell ezt mindig cirádás szavakba önteni. A humorba csomagolt kedvesség is építi a kapcsolatot, akárcsak egy gyengéd arcsimogatás, egy homlokpuszi vagy derékölelés. Maga a törődő intimitás, amikor nemcsak a másik testét, hanem a lelkét is megérintjük.

Hiszen az udvarlás nem pusztán a bókolásban merül ki, hanem része az intimitás, a testbeszéd is. Egy édes mosollyal, kacér pillantással, hajtincsünk tekergetésével is kifejezhetjük magunkat. Ráadásul ez a fajta évődés segíthet felülemelkedni a mindennapok problémáin. Egy pocsék, fárasztó nap után kimondottan felvillanyozó erejű lehet. De sok esetben a viták élét is elveheti, és sikeresen oldhatja a kapcsolatban felmerülő stresszt és feszültséget.

Nem az a cél, hogy elkerüljük a vitát, mert nincs semmi baj az építő jellegű harcokkal. Ám elősegítheti a lezárást egy vicces megjegyzés, ölelés – vagy éppen igen, maga a flört. Nekem akárhányszor azt mondja fülig érő szájjal a férjem, hogy „olyan szexi vagy, amikor morogsz”, rögtön elnevetem magam.

A szexuális célzatú flörtölés kimondottan jót tesz a nemi életnek is.

Állítólag – én nem tapasztalom – a házasságban, meg egyáltalán, az évek során csökken a szerelmi láng. Ott a munka, a gyerek, a különböző stresszfaktorok, és mindennek a tetejébe kevesebb idő is jut rá. Másoknak az igényük csökken. Ám rengeteg módja van a tűz felélesztésének, és igen, ebből az egyik a flört.

Egy izgalmas telefonhívás vagy üzenet napközben, ami azt engedi sejtetni: este „lesz valami”. Vagy csak szeretnénk spontán elcsábítani a másikat, így néhány pajkos megjegyzéssel beindítjuk a fantáziáját, ami olaj a pislákoló vágy tüzének.

A flörtölés kortalan és örök. Mindig megvan a helye. Ha eltűnik a kapcsolatból, azt érezhetjük, hogy nem vagyunk elég kívánatosak, értékesek. Nem szerencsés, ha egyik vagy akár mindkét fél ezt érzi, mert könnyen kinyírhatja vagy lapossá teheti a kapcsolatot. A flört olyan, mint az antik bútorok viasza. Tisztít, ápol és ragyogóvá varázsol, márpedig erre minden házasságnak szüksége van még évtizedek múltán is.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok