Szétaggódod magad és rettegsz a hibáktól? Ez a cikk neked szól! - Igazinő | Igazinő

Szétaggódod magad és rettegsz a hibáktól? Ez a cikk neked szól!

2021-03-08 Koffein

Ha visszamehetnék a múltba, nem sok dolgot csinálnék másképp, mert minden, amit tettem – vagy éppen nem tettem -, vezetett valahová.

Oda, ahol most vagyok, és ez jó. Mégis, ha valamiért meglátogathatnám a múltbeli önmagam, pár tanácsot adnék az egykori fiatal lánynak. Mik lennének ezek? Sorolom.

1. Elég jó vagy!

Igen, hidd el végre, kérlek! Elég jó vagy. A tökéletlenségeiddel, hibáiddal együtt. Tanuld meg elfogadni azt, aki vagy! Persze folyamatosan törekedj arra, hogy pozitív irányba változz. De addig nem fog menni, amíg el nem fogadod magad.

2. Minden rendben lesz

Tudom, hogy félsz, mi fog történni, de kérlek, ne aggódj ezen annyit! Bízz abban, hogy minden rendben lesz, és bármilyen helyzetbe kerülsz, meg fogod találni a kiutat. Én tudom, hogy így lesz. És azt is, hogy minden problémától erősebb leszel. Ne félj a jövőtől, sem pedig a nehézségektől!

3. Ne félj hibázni!

Teljesen rendben van, ha hibázol. Sokkal jobb, ha próbálkozol, és esetleg nem sikerül, mert tanulhatsz a kudarcokból. Nem az a megoldás, ha meg sem próbálod! Ne félj odaállni a rajthoz, és soha ne felejtsd el: „Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is.” (Bertolt Brecht)

FORRÁS: PEXELS

4. Dönts!

Tudom, hogy szeretsz halogatni, gondolkodni, mérlegelni, de kérlek, higgy nekem: ha gyorsabban hozol döntéseket, jobban fog haladni az életed. És épp itt az ideje felelősséget vállalni magadért és az életedért. Dönts, ne állj meg folyton az útelágazásnál arra várva, hogy valaki megmondja, mi a helyes irány.

Csak indulj el valamerre! Legfeljebb visszafordulsz, de akkor már legalább tudni fogod, hogy nem az a jó út út… Ha folyton csak vársz, tehetetlen szemlélője leszel az életednek, és csak sodródni fogsz. Vedd a kezedbe az irányítást!

5. Szeresd magad!

Kérlek, kérlek, tanuld meg szeretni magad! Hidd el végre, hogy egyedi vagy és szerethető. Amíg ugyanis nem szereted magad, sosem fogod elhinni, hogy más is szeretni tud. És tele leszel bizonytalansággal, kétségekkel, félelmekkel, féltékenységgel. Ne tedd ezt magaddal!

6. Különleges vagy

Lehet, hogy nem vagy tökéletes, soha nem is leszel – de hidd el, senki más sem az. Ettől viszont még igenis különleges vagy! Helyezd a fókuszt az előnyeidre, és ne ostorozd magad folyton a gyengeségeid miatt.

7. Többre vagy képes, mint hinnéd!

Ahol én vagyok, onnan már látom, hogy sokkal többre vagy képes, mint most hiszed magadról. Bízz bennem! Jönni fognak nehézségek, fájdalmak, de hidd el, hogy túl fogod élni, és minden jóra fordul. Higgy magadban!

Sajnos a fiatalkori, bizonytalan önmagunknak nem üzenhetünk. Viszont a gyermekeinknek még lehet támasz, ha elmondjuk nekik mindazt, amit mi szívesen hallottunk volna az ő korukban…

Nyitókép: Pexels