Titkos recept: Így tartom meg a pasimat... - Igazinő | Igazinő

Titkos recept: Így tartom meg a pasimat…

2021-03-18 Koffein

Néha elgondolkozok azon, hogy vajon mi lehet a titka a hosszú párkapcsolatnak. Van valamilyen titkos összetevő, ráolvasás vagy varázsige?

Nyilván nem. De akkor mégis, hogy kell megtartani a párunkat?  Számomra ezek a dolgok váltak be:

Nem hisztizek

Sokszor előfordul, hogy nem tetszik valami, de nem az a megoldásom a problémára, hogy átváltozom sárkánnyá és hurrikánként söprök végig a lakáson. Vagy csendkirályt játszva nem mondom el, hogy mi a baj. Ezzel a viselkedéssel kb. borítékolni lehetne, hogy előbb-utóbb vége szakadna a kapcsolatunknak. Hiszen kinek van kedve olyan emberrel együtt lenni, aki nem partner abban, hogy megoldás szülessen?

Hogy mit teszek ezek helyet? Kommunikálok, elmondom normálisan, mi az, ami nem tetszik, amivel nem értek egyet. Sokkal hamarabb túl lehet jutni egy problémán, ha a vita helyett veszünk két mély levegőt, és normális formában tálaljuk a véleményünket.

FORRÁS: UNSPLASH

Éreztetem, hogy szükségem van rá

Na, nem arra kell gondolni, hogy játszom az áldozatot, a törékeny nőt, akit minden pillanatban meg kell menteni. Erről szó sincs. Viszont egy-egy váratlan ölelés, kedves szó, apró megjegyzés csodákra képes. Ebből ő is érzi, hogy fontos számomra, mégsem fojtom meg a szeretetemmel. Nem érzi magát egy hatalmas plüssmacinak, akit egyfolytában nyomorgatnak.

Sírva nevetünk együtt

Fontos, hogy jól érezzük magunkat a párunk társaságában, másképp mi értelme lenne az egésznek? Szeretek bohóckodni. Ismered az érzést, amikor már annyira nevetsz, hogy folyik a könnyed és azt érzed, hogy nem bírod tovább? Nálunk gyakran van ilyen.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a férjem egy igazi humorbomba. Megállás nélkül poénkodik, énekelve száguldozik a lakásban, és random táncokat lejt mosogatás közben. Én kicsit visszafogottabb vagyok, de van az a pont, amikor ugyanúgy el tudom engedni magam, és akkor nincs megállás.

+1 Nem utálom a hobbijait

Mindenki szereti, ha az ember érdeklődést mutat a hobbijai iránt. Legyen az videojáték, horgászat, bélyeggyűjtés vagy űrprogram, teljesen mindegy. Előfordul, hogy leülök a párom mellé, amikor játszik a gépen, és látom rajta, hogy ez jólesik neki. Ilyenkor élvezettel mesél és magyaráz a dolgokról, olyan beleéléssel, hogy valóban megjön a kedvem hozzá. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan a nyakán lógok és nem hagyok neki énidőt.

Ezek persze csak az én módszereim. Kiegészítenétek valamivel?

Nyitókép: Unsplash