Irreális női elvárások a társkeresőn

Mivel most szinte lehetetlen a való világban párra találni, nagyon sokan az online társkeresőkön tesznek próbát. És jobbra-balra huzigálva próbálnak szerelemre, szexre, vagy legalább egy kis unaloműzőre találni.

A barátaimmal beszélgettem arról, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak, és elég siralmas kép kezdett el összeállni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok gázos pasi nyomul Tinderen, akik csak a szexre mennek, bunkók, képtelenek kommunikálni. De sajnos a normálisabb pasiknak is nagyon meg van nehezítve a dolguk. Mintha sok nő direkt az ismerkedés ellen dolgozna…

Legyél stand-upos!

Nagyon sok nő csak kitesz magáról pár csini képet, egy szót nem ír a profiljára, vagy csak pár kitételt, milyen magas, milyen vicces, milyen eredeti legyen a másik. És várja a szőke herceget, latin szeretőt – ki mit preferál. Pasiként ha matcheltek, akkor a te feladatod, hogy elindítsd a beszélgetést. Némelyik profilon azért kaphatsz segítséget ehhez:

  • „Ne valami sablon szöveggel indíts!”
  • „Legyél eredeti, kreatív!”
  • „Ha megnevettetsz, az már egy jó pont!”
  • „Keltsd fel az érdeklődésemet!”

 

Kérdem én: hogy a búbánatba lehetne valami személyre szabott, kreatív, vicces üzenetet írni egy vadidegennek, akiről csak pár képet láttál? A legtöbb, amit egy pasi össze tud hozni, hogy kitalál valami erőltetett, vicceske szöveget – amit utána minden nőnek ellő. Futószalagon gyártott egyediség… Tényleg csak egy jó nyitószövegen áll vagy bukik, hogy valaki alkalmas lenne-e egy párkapcsolatra?

Hol az egyenlőség?

Én hiszek abban, hogy szép dolog meghódítani egy nőt. Ez teljesen rendben van. Mégis, a normális ismerkedés a kölcsönösségről szól. Ha élőben találkoztok, a normális pasik akkor is várnak visszajelzéseket. Egy bátorító mosolyt, egy gesztust, amiből azt érezhetik, érdemes lépni. Kaptak egy kis zöld lámpát.

Persze vannak azok a típusok, akik leszarnak mindent, és nyomulnak az összes csajra, aki megtetszik nekik, nem tisztelve se istent, se embert, a nőt meg aztán végképp nem. Nekik nem kell engedély, sőt, még az elutasítás sem igazán zavarja őket. De nem pont az ilyen pasikat akarjátok elkerülni, csajok?

Szóval, szerintem kicsit erős elvárni, hogy egy pasi valami lehengerlő szöveggel indítson, és utána folyamatosan vigye a beszélgetés fonalát. Ami végig izgalmas, felpezsdítő, humoros. És ha sikerül ezt megugrani, akkor a hölgy megtisztel a figyelmével.

FORRÁS: UNSPLASH

Nem úgy kellene működnie, hogy ha két ismeretlen egymásra akad, akkor kölcsönösen érdeklődnek a másik iránt? Kérdéseket tesznek fel, és próbálják megmutatni, mi minden rejlik bennük?

Nem vagy trófea!

Úgy tűnik, mintha az lenne az alapvetés, hogy a nők megszerzendő trófeákként díszelegnek az oldalon. Full smink, cici kint, popsi kinyomós Insta-póz belőve. Minden adott, hogy megkezdődhessen a férfiak versenyeztetése a kegyeikért. Szerintem ez mind a két nemre nézve megalázó.

Pár kép után azt várni, hogy egy pasi tegye ki a lelkét, hogy levegyen a lábadról, nem túl racionális elvárás. Hiszen komolyan csak az után lehet érdeklődni, akiről tudunk valamit azon kívül, hogy nagyok a mellei…

Milyen a személyisége? Kedves, humoros, intelligens? Vannak közös témáink? Aki a jó body és csini pofi miatt kezd el eszméletlenül teperni, az nyilván csak dugni akar. Ha erre vágysz, az nem baj. De mégis sok adatlapra ki van írva, hogy a szexre vadászók ne is próbálkozzanak.

Pár kép alapján várod el, hogy valaki meg akarjon hódítani, és ennél többet nem igazán vagy hajlandó nyújtani. Amíg ki nem nyalták eléggé a… az egódat? Akkor nekem ez arról árulkodik, hogy szerinted ez a legnagyobb értéked. Hiszen nem akarod megmutatni, hogy a dögös külső egyébként egy összetett, értékes személyiséget rejt.

Nem érzed, hogy energiát kellene fektetni abba, hogy megmutasd, mi minden van benned. Hiszen a külsőd elég ahhoz, hogy bárkit lenyűgözz. De ezzel csak tárgyiasítod magad. Pedig sokkal több vagy, mint egy szép arc és egy jó test. És ez a részed kellene, hogy lenyűgözze a pasikat.

Természetesen rendben, hogy nőként azt várod, hogy udvaroljanak neked. Mégis kellene, hogy ennek az egész folyamatnak legyen egy szép dinamikája. Visszajelzésekkel, kacérkodással, vidámsággal, megerősítésekkel, bátorításokkal.

Vagy az online világ teljesen kiölte belőlünk az emberséget, és szerelmet is katalógusból akarunk válogatni? Ha sikerül minden elvárásunkat kipipálgatni, akkor betesszük a kiválasztottat a kosarunkba, de még tovább nézelődünk, hátha valaki még jobb paraméterekkel rendelkezik? Akkor pedig kicseréljük. De semmiképp nem akarunk előre “fizetni” a figyelmünkkel, energiáinkkal. Hiszen alap, hogy nekünk jár a legjobb…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok