Szakítás: Csoki és pia helyett nézd meg ezt az 5 filmet!

Szakítani sosem kellemes – ilyenkor hajlamosak vagyunk padlót fogni. De azt tapasztaltam, hogy minden nehéz élethelyzetben segít, ha tudatosítjuk magunkban: mások is jártak már ebben a cipőben, és igenis fel lehet állni.

Sőt, még profitálni is lehet a dologból. Szóval, ha netán nemrég estél át egy szakításon, ahelyett, hogy alkoholba fojtanád a bánatodat, szerintem nézz meg inkább pár filmet, ami a témával foglalkozik! Mutatom az én kedvenc szakítós filmjeimet.

Elvált nők klubja

Négy lány a főiskolán örök barátságot fogad egymásnak, de a diploma megszerzése után mégis elsodródnak egymás mellől. Egyikük sok évvel később öngyilkos lesz, mert a férje elhagyta egy fiatal nőért. Ez a szomorú esemény hozza össze újra a másik három barátnőt. Rádöbbennek, hogy hasonló élethelyzetben vannak: férjeik lecserélték őket egy fiatalabbra, és még a pénzüket is elvették. Elhatározzák, hogy összefognak és közösen bosszút állnak az exeiken. Nem mai film, de igazán szórakoztató.

Ízek, imák, szerelmek

Liz amerikai írónő, akinek az élete kívülről tökéletesnek tűnik: jóképű férj, szép ház, sikeres karrier. Ám ő rádöbben, hogy nem boldog. Véget vet a házasságának, de ezzel nem oldódik meg semmi, mert rájön: továbbra sem tudja, ki is ő valójában. Úgy dönt, egy évet utazással tölt, hogy magára találjon: Olaszországban, Indiában, majd Balin telepszik le négy-négy hónapra. Ezeken a helyeken számtalan új barátságot köt, sőt, végül még a szerelem is rátalál. De ami a legfontosabb: saját magát is megtalálja az utazás során.

FORRÁS: PEXELS

Szakíts, ha bírsz

Vajon mi történik, ha egy szerelmespár végre megvette álmai lakását, de a költözés után a mindennapokban egyre több a vita és az elégedetlenség köztük? Adott egy szakítás, plusz a szuper közös kéró, amelyből egyik fél sem akar kiköltözni. Így hát elkezdődik a harc, bevonva lassan a családtagokat, ismerősöket is… Nem javaslom senkinek, hogy kipróbálja a filmben látott eszközöket a másik bosszantására, de kikapcsolódásnak szuper.

Rossz versek

A 33 éves Tamás padlóra kerül, mikor szakít vele a barátnője. Próbálja elemezni a múltját, korábbi kapcsolatait, arra keresve a választ, hogy mi is valójában a szerelem. Aki 1980 körül született, annak mindenképp ajánlom a filmet, mert megelevenedik benne gyerekkorunk rengeteg, már-már elfeledett eleme. Közben persze a főhőssel párhuzamosan mi is nosztalgiázhatunk azon, milyen is volt az első szerelem az életünkben. És mennyiben különböznek gyermekkorban átélt érzelmeink a felnőttkoriaktól… Vajon szakítani mindig ugyanúgy fáj?

Napsütötte Toszkána

Nem maradhat ki a válogatásból az egyik abszolút kedvenc filmem, ami már sokszor segített összeszedni magam egy-egy válságos helyzetben.

Frances amerikai írónő, aki a válása után a barátai tanácsára Toszkánába utazik felejteni. Meglát egy romos villát, amit hirtelen felindulásból megvesz, és nekilát felújítani. Az átalakítás eleinte nehezen megy, de jó hatással van rá. Ahogy a ház szépül, úgy találja meg ő is újra a helyét a világban és a saját életében. Már csak a csodás tájak miatt is kötelező megnézni, de vigyázat: elképzelhető, hogy hirtelen Olaszországba akarsz majd költözni a film után.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok