Mi az, ami ciki egy párkapcsolatban?

2021-03-27 Koffein

Minél régebb óta tart egy kapcsolat, annál inkább változnak az úgynevezett íratlan szabályok. Például az első alkalommal, amikor átmész a pasidhoz – akivel még csak párszor randiztál -, nyilván görcsösen figyelsz arra, hogy minden tökéletes legyen. Vagy legalább annak tűnjön. 

Nem mindegy, hogy áll a hajad, elkenődött-e a sminked. Még a pizsamád összeállítása is fontos kérdés. Reggel korábban felkelsz, és kiosonsz fogat mosni, hogy mire felkel a lovag, ne várja olyan szájszag, amitől menten lefordul az ágyról. Őszintén, tedd a szívedre a kezed: te is csináltál ilyeneket, nem igaz?

Visszagondolva már vicces, de akkoriban ez tényleg élet-halál kérdése volt.

És mi a helyzet a természet furcsa vicceivel? A pingvin pukival és a váratlan ajtót repesztő böfivel? Az első szakaszban ez mindenképpen tabu. Nemcsak a lányok, de a fiúk is ügyelnek arra, nehogy elillanjon a rózsaszín köd egy nem várt mustárgáz támadástól. Édesen kuporogtok a kanapén vacsora után, és hamarosan megjelennek az izzadságcseppek halántéktájon, amik a kínok kínját reprezentálják.

Közben pedig, ha belelátnánk a másik fejébe, minden bizonnyal jót mulatnánk. Mert szenvedünk, görcsölünk, és megmozdulni se merünk, nehogy véletlenül kicsusszanjon akár egy hangyafarknyi hangocska is. Mert akkor menten pokolra jutunk.

FORRÁS: PEXELS

Ha pedig már végképp nincs visszaút, jöhet a sunnyogás és mosdóba slisszanás. Ahol általában elfelejtkezünk arról, hogy nincs hangszigetelve. Így ha nem a lakás túlsó felében van, akkor bizony tökéletesen hallatszódik a robbanó bomba, vagy épp a gyomrot megkönnyítő böfi. Sőt, még a megkönnyebbülést jelző sóhaj is. Irulunk-pirulunk, ügyetlenkedünk, de előbb vagy utóbb megtörik a jég.

Szerintem akkor tudod eldönteni, miként alakul tovább a kapcsolat, amikor megtörténik az első baki. Hogy reagálod le? Ő hogy viselkedik? Poénra veszi, vagy eltorzult fejjel, undorodva húzódik arrébb? Ha nem csinálunk belőle ügyet, akkor sínen van minden. Aztán eltelik sok év, és már nem is emlékszünk arra a szorongó érzésre, amivel az elején küszködtünk.

Nincsenek aggályok, nincsenek gátlások, hiszen megosztjuk egymással az életünket. És bizony az élethez az is hozzátartozik, ha néha bűzös borzként viselkedünk a kanapén ücsörögve. Jó, nyilván nem direkt vesszük célba a párunkat, de nem fogunk kiszaladni és sutyiban büfizni egyet a pincében.

Azért valljuk be, hogy az nem lenne túl életszerű. A mi esetünkben az első ilyen alkalommal hatalmas röhögés tört ki. Legalábbis a párom részéről, mivel én voltam a “bűnös”. Nekem pedig csak vörösödött a fejem, és azt kívántam, bárcsak megnyílna alattam a föld.

Egy ártatlan csikizésnek indult a történet, ami tragédiába torkollott. Én azt sem tudtam, merre meneküljek, ő pedig két nevetőgörcs között közölte, hogy végre nem kell kifutkosnia a szobából. Többé nem beszéltünk erről, és onnantól kezdve a feszengés is elmúlt. Persze olyan párokat is ismerek, akik évek múltán is igyekeznek kerülni egymás előtt az ilyesmit. Én ezt is megértem – bár hosszú időn át elég nehéz lehet kivitelezni…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok