Elszürkült a házasságunk, de ÍGY akartad helyrehozni?! - Igazinő | Igazinő

Elszürkült a házasságunk, de ÍGY akartad helyrehozni?!

2021-04-02 Esszencia

Akkora lendülettel vette be a kanyart, hogy csikorgott a gumi. Higgadtságra intette magát, lejjebb vett a sebességből, de közben olyan görcsösen szorította a kormányt, hogy elfehéredtek az ujjai.

El kellett jönnie otthonról. Ott kellett hagynia a nőt, aki 13 éve az élete társa, és akit azt hitte, ismer. De kiderült, hogy mégsem… Eljött, mert félt, hogy a düh tettlegességig fajul benne. Nem, igazából még most sem tudná bántani Renit… De nem akar a szemébe nézni, nem akarja hallgatni a mentegetőzését.

Hogy tehet ilyet egy anya, egy feleség?!

Kihajtott az autópályára. Szerencsére nem volt sok autó, elengedhette magát. Száguldott előre, és a történteken gondolkodott. Nem éltek rosszul, nem volt semmi gond. Csak ennyi év házasság után minden kissé unalmassá válik. Mindenki tudja, hogy ez így megy. Természetes.

Az ember ne várjon gatyaszaggató szenvedélyt, ha tizenéve ugyanazzal a nővel bújik ágyba, és minden mozdulatát ismeri. De azért a szeretet megvolt. Családi kimozdulások, néha programok kettesben. Szép ház, biztonság, nyaraló. Jó, talán túl sokat dolgozott. Talán kevesebbet kellett volna a telefonját nyomogatnia. De ez… Ez?!

Bevett egy élesebb kanyart, közben keserűen felnevetett. Milyen boldog volt pár hónapja, mikor Reni olyan furán megváltozott! Valahogy visszatért a tűz az egész nőbe, olyan lett, mint a kapcsolatuk elején. Ragyogott a szeme, flörtölt vele, mintha nem is a felesége lenne, hanem egy dögös csaj a szomszédból.

És az ágyban… Mintha kicserélték volna. Felszabadult lett, kezdeményezett. Néha egyszerűen leteperte, máskor képes volt egy szál tangában port törölgetni az orra előtt, szinte a végletekig felhúzva ezzel. Mindez őrjítően jó volt. Ő pedig kérdés nélkül élvezte ezt a különös szenvedélyt, ezt a késői megújulást.

Nem igazán tűnődött vele, hogy mitől változott meg ennyire a nő. Aztán egy nap értekezlet volt a melóhelyén, és feltűnt, hogy valahogy mindenki furcsán viselkedik. Munkahelyi bulit terveztek, amire a család is jöhet – és valaki félhangos megjegyzést tett az ő feleségére. Nem értette, mit mond, de az arcokból látta, hogy valami pikáns, valami sértő hangzott el. A férfi kollégák kivörösödött arccal nevettek, a nők kínos mosollyal kerülték a tekintetét.

Végül Laci, a külkeres világosította fel négyszemközt, mi folyik körülötte. „A feleséged… – kezdte zavartan. – Dénes látta az interneten, egy privát oldalon. Elég durva fotók voltak, és csetelni is lehetett vele. Tudod, milyenek az emberek… Gyorsan végigfutott a hír, mindenki megnézte. Sajnálom, öreg.”

FORRÁS: UNSPLASH

Nem akarta elhinni. Milyen ostobák ezek! Hasonlít egy prosti az asszonyra, és máris megy a fantáziálás. Pont Reni csinálna ilyet! Ha valaki, hát ő ismeri. Az ő felesége nem ilyen, és nem is vágyna erre. Ő olyan… átlagos. Ráadásul lenézi azokat a nőket, akik túl szabadosak. De azért beleültették a bogarat a fülébe. Mikor hazaért, a felesége még nem volt otthon, hát rákeresett az oldalra.

És tényleg ott volt. A nő, akit ismer, szeret. Fekete parókában is rögtön megismerte. Nem meztelen, de az egyik képen bőrtangában vonaglik, a másikon áttetsző szettben pucsít. „Élő chat!” – hirdette az oldal. – „Beszélgess Demonával, minden hétköznap öttől hétig!” Itt már röhögőgörcsöt kapott kínjában, mekkora balek. Öttől hétig? Hát persze. Ötre járnak a gyerekek úszni, ilyenkor ő is edzőterembe megy, Reni meg otthon “pihen”.

Borzalmas érzés volt, hogy átverték, de a férfiúi büszkeség a fájdalom fölé kerekedett.

Mire hazaért a nő, úgy érezte, nincs mit mondania. Csak megmutatta gépen a fotókat, hogy lássa, lebukott. Aztán az ajtó felé indult, nem törődve Reni kiáltozásával: „Nem csaltalak meg! Hozzám sem értek, csak cseten flörtöltem! Egyszerűen jólesett, hogy újra nő lehetek, hogy újra dögösnek, szexinek lát valaki! Hallod? Gondold át, hogy éltünk! Gondolj bele, milyen szürke volt már minden!”

Most nem tudta, mit tegyen. Csak vezetett, görcsösen szorította a kormányt, és válaszokat keresett. Talán ő is hibás. Talán többet kellett volna törődnie a házasságával. Talán tényleg nem volt normális, hogy ennyire belesüppedtek a megszokásba. De ez akkor sem mentség.

Mi legyen?! Nem csalták meg, de átverték, megalázták. Felrúgja a házasságát ezért? Vagy éljenek tovább, mintha mi sem történt volna? Tanácstalan volt. Tudta, hogy egy ideig még nem megy haza – meg kell hoznia élete legnehezebb döntését.

Nyitókép: Unsplash