A feleséghotel bezárt, mostantól nem szolgállak ki! - Igazinő | Igazinő

A feleséghotel bezárt, mostantól nem szolgállak ki!

2021-04-07 Esszencia

Egy darabig elhittem, hogy elszívom előled a levegőt, bevallom. Annyi helyről lehet hallani, hogy mi, nők, megerősödtünk, tudatosabbakká váltunk és nektek, férfiaknak, már nincs teretek kibontakozni. 

Azért van annyi sikeres, okos és csinos nő egyedül, mert nem vagyunk képesek hátrébb lépni és teret adni nektek, hogy gondoskodjatok rólunk. Igaz, én fizetem be a számlákat, intézem az ügyeinket, a bevásárlás oroszlánrészét.

A gyerekek dolgait is megszervezem és kivitelezem, mellette a saját hivatalos munkámat is elvégzem. Pont abban az időkeretben, mint te. Érzem egy ideje, hogy ez nincs rendben, hát gondoltam, változtatok, hiszen te vagy a családunk feje, a férfi. Biztosan elbírsz többet is, csak én gondoskodom és okoskodom túl a dolgokat.

Leültünk beszélgetni, és megkértelek, hogy vegyél részt egy kicsit a családunk hétköznapi életében. Cserébe megfogadtam, hogy nem szólok bele abba, mit hogyan csinálsz. Bájos voltam, kedves és nőies – és nagyon hálás, már így előre is. A következő hetekben kíváncsian figyeltem, hogy férfias felelősségvállalásod mikor fogja életre kelteni új, nőiesebb énemet.

FORRÁS: UNSPLASH

Az általad vállalt számlákat nem fizettem be. És tövig rágtam a körmöm, amikor az éves lakásbiztosításunk elúszott három figyelmeztetés után, mivel nem intézted el a hátralékot. A gyerekekért sajnos pont nem tudtál elmenni egyik megbeszélt alkalommal sem, mert megfájdult a hátad, elcsúsztál a munkával… majd elfelejtetted, hogy megbeszéltük. A saját gyógyszereidet sem sikerült időben kiváltanod, így az utolsó pillanatban rohantál az ügyeletes patikába vasárnap.

Ne haragudj, de nem tudok finomabb, bájosabb, hercegkisasszonyosabb lenni, ha mellettem nem egy lovag áll.

Mert akkor szükség van az erőmre a szembekerülő nehézségek sárkányaihoz. Pedig egyáltalán nem ragaszkodom ehhez. Néha olyan szívesen lennék csodált és kényeztetett királylány! De neked túl kényelmetlen a lovagi páncél.

A történelem tele van nagy formátumú asszonyokkal, akik mellett erős férfiak is álltak. Thököly Imre sem lett kevésbé férfias csak azért, mert felesége – Zrínyi Ilona – éveken keresztül védelmezte sikeresen Munkács várát. De Pierre Curie sem lett kisebb tudós attól, hogy Marie Curie-vel együtt fedezték fel a radioaktivitást. Szóval nem hiszem, hogy a nők erős, tudatos feladatvállalása új keletű jelenség lenne.

A nagymamám kilenc gyereket nevelt fel a nagypapámmal együtt. Nem volt könnyű életük, de közösen dolgozták végig. És nem rémlik, hogy a nagymamám napja hosszabb lett volna, mint a papáé. Szóval jelezném, hogy én erős vagyok egyedül is, és ezt nem sajnálom. Nem fogom rosszul érezni magam miatta, hanem büszke leszek rá! Ha önerőből fel tudsz nőni ahhoz, hogy a lovagom légy, vagy a társam, az nagyszerű. De jelezném, hogy a feleséghotel bezárt!

Nyitókép: Unsplash