Lövésed sincs, mit akarsz, de az rögtön kellene!

Vannak pillanatok, órák, vagy akár évek az életben, amikor nem megy. Vagy egyszerűen nem úgy megy. Mert a munka mindig ugyanaz. Meg monoton. A magánélet egy szar, mert nincs.

Vagy van, csak nem olyan, amilyenre vágytál. Kellene egy szerető, de amikor megkapod, nagyon gyorsan dobbantasz, mert nem is ezt akartad. Nem akarsz második lenni, se ribanc vagy játékszer.

Aztán komolyan randizol. Túl komolyan. A pasi meg olyan lassú és kiismerhetetlen több hét után is, hogy már azon gondolkozol, mikor menj haza valami mondvacsinált indokkal.

Szóval vannak ilyen szakaszok, amikor az édes is keserű. És minden „jó”, amit magadnak akartál vagy kitaláltál, egyszerűen tévút. Nem megy. Nem működik. Szokásos emberi tulajdonság, hogy ilyenkor kicsit belesüppedünk az önsajnálatba.

FORRÁS: UNSPLASH

Mindent és mindenkit hibáztatunk a saját tétovázásunk és döntésképtelenségünk miatt. Rosszkedvűek leszünk, és mivel magyarázatot nem tudunk adni rá, ezért másokat kezdünk okolni miatta.

  • „Ha a gyerek szót fogadna.”
  • „Ha a férjem jobb szerető lenne, vagy kedvesebb, vagy okosabb, vagy Brad Pitt.”
  • „Ha minden úgy alakulna, ahogy kigondoltam.”
  • „Ha minden és mindenki úgy viselkedne, ahogy én azt elvárom tőle.”

 

„Ekkor lennék boldog!” – kiált fel az ember, aki egy boldog pillanatot nem élt meg már évek óta. És ez nagyon gáz! Nem az, hogy nem éltél még boldogan, hanem az, hogy emiatt másokat vagy a környezetedet okolod.

Gondolkodtál már azon, hogy ez mitől fog változni? Hogyan lépsz ki az önsajnálat pokoli bugyrából? Van egy megoldás. Nem mondom, hogy rögtön azonnali változást hoz a bajodra, de talán segíthet. Nem túl divatos cselekedet ez mostanában, és azt gondolom, nem is élnek vele sokan.

Ez a hála.

Hála azért, mert meg tudod teremteni magadnak a 40 négyzetméteres panelt. Vagy azért, mert van két kezed meg lábad. Hála azért, mert egészséges vagy, mert családod van, mert munkád van. De ha ezek sincsenek, ha még egy barát sincs melletted, akkor is marad a hála azért, hogy élsz. Dobog a szíved, áramlik a vér az ereidben és a friss levegő a tüdődbe.

Hogy ennél többet is akarnál? A válasz nyilván igen. Akkor kezdd ott, hogy hálát adsz azért, amid van – és bizakodva teszel azért, amid még nincs… Ennyi a boldogság kulcsa.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok