Miattad hittem el, hogy én is szerethető vagyok!

2021-04-10 Esszencia

Szíved joga eldönteni, hiszel-e az igaz szerelemben, vagy hiszel-e abban, hogy képes a szíved őszintén szeretni – önmagadat, és másokat is.

Tudom, sokat hallottad már, de tényleg mindenkinek jár, hogy boldogan és szeretetben éljen. Én hiszem, hogy nem kell az egész életünket szenvedve eltöltenünk, még ha gyakran minden jel az ellenkezőjét is mutatja. Hiszem, hogy elvonulnak a viharfelhők, hiszen az eső sem esik örökké.

Még barátkozom ezzel az úttal, ami gyógyít engem. Ugyanis én nagyon nem szerettem magam. Nem szerettem a lényem. Esténként utáltam a tükör előtt állni és látni, ahogy lemosom az aznapi út porát az arcomról, és előkerülnek azok a vonások, amik engem azzá tesznek, aki vagyok.

Utáltam a ráncokat a szemem sarkánál, utáltam a gondolataimat, amik kitöltötték az egész napomat, utáltam, hogy semmi nem úgy sikerül, ahogy szeretném, hogy annyira nem szeretem magam, hogy képtelen voltam arra fókuszálni, hogyan változtathatnék ezen.

Pedig nem vagyok rossz ember, és senki nem bánt, csakis én saját magamat.

Azzal, ahogy vélekedek magamról és azzal, ahogy a régi tapasztalataimat nem az előnyömre, hanem a hátrányomra fordítottam. Elhittem, hogy nem vagyok szerethető ember, és elhittem, hogy nem vagyok szerethető nő. A kevés önbizalomból még kevesebb lett, és úgy éreztem, jobb nekem egyedül, a négy fal között – mert kinek kellene egy olyan nő, akinek ha azt mondják „de gyönyörű vagy”, azt feleli „szerintem rossz a szemed”?

FORRÁS: UNSPLASH

De szeretném elmondani neked, hogy van, akit ez nem riaszt el. És van, aki kivárja, míg meglátod magadat az ő szemén keresztül. Míg készen állsz rá. Mindent megtesz azért, hogy észrevedd, sokkal több vagy annál, minthogy a négy fal között vegetálva éld az életed. Egy éve még nem gondoltam volna, hogy valaha is érezni fogom azt, amit most.

Azt a semmivel össze nem hasonlítható, végtelenül egyszerű, végtelenül tiszta érzést a szívemben. Ami felold minden keserűséget, minden haragot, elűz minden szívfájdalmat és megmutatja, hogy vannak még jó emberek. És vannak még férfiak, akik azért küzdenek, hogy a sebzett nők szívét apró lépésekkel gyógyítsák. Türelemmel szeressék. Szerelemmel feltöltsék. Úgy forduljanak felénk, hogy képtelenek legyünk elfordulni, helyette inkább megtanuljunk újra bízni.

Vannak, akik értik és érzik, milyen a Nő. Akik nem újra bántani akarják, hanem megmutatni, hogy lehet ez másképp is, hogy nemcsak a szeretetteljes szavak mögé bújnak, hanem úgy is cselekednek. Vannak még igaz Férfiak, akik mellett a Nők bátran lépkedhetnek.

És rájössz, hogy merni kell kockáztatni. Merni kell esélyt adni, hogy jól szeressék a szívedet és őszintén imádják a lényedet. Merni kell megengedni magadnak, hogy ennek mind a részese lehess, hogy megértsd, ami volt, elmúlt.

Hogy nem egyformák a kapcsolatok, nem egyformák az emberek, és az út során te is mennyit változtál már. Megérdemled, hogy elhalmozzanak őszinte szeretettel, biztonsággal és azzal az odaadással, amit csak egy Férfi adhat neked.

A szíved érzi, kiért érdemes elkezdeni megbontani a falakat, amik a sérült részedet védik. Mert ő nem megy el, ha megijedsz, várni fog még egy kicsit. Várja, hogy megadd magadnak azt az esélyt, amiben ő benne lehet.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok