Férfitípusok, akiktől maradj távol: Ki az a “kanapékrumpli”?

Sokszor előfordult már velem, hogy azt hittem, megütöttem a főnyereményt. A kiszemeltem maga volt a megtestesült álom, aztán egyszer csak BAMM!, eltűnt, és soha többé nem hallottam róla.

Ilyenkor magamat marcangoltam, és képes voltam napokon, akár heteken át rágódni azon, vajon mit rontottam el. Utólag viszont már hálás vagyok a negatív tapasztalatokért, hiszen hozzájárultak ahhoz, hogy most az legyek, aki vagyok. Ezeknek köszönhetően ma már könnyebben kiszűröm a problémás eseteket, esélyt sem adva annak, hogy újra összetörjék a szívemet.

Néhány típust összegyűjtöttem, hogy segítsek, kit érdemes elkerülnöd, ha boldog párkapcsolatot akarsz. Természetesen a nők között is előfordulhatnak olyanok, akikre az alábbi pontok igazak…

A Facebook-függő

Manapság szinte mindenkinek ott lapul a zsebében egy okostelefon (vagy kettő), de sokan képtelenek kikapcsolni és kikapcsolódni. Alapvetően nincs baj azzal, ha a pasid néha megoszt egy-egy közös képet a Facebookon (persze csak a te engedélyeddel).

FORRÁS: UNSPLASH

De ha azt érzed, hogy hárman vagytok a kapcsolatban, és a mobiljára többet figyel, mint rád, akkor itt a távozás ideje. Felesleges olyan emberre pazarolnod az energiádat és az idődet, aki a közösségi oldalakon keresi élete értelmét.

A matrica  

A legvarázslatosabb és legédesebb férfi, akivel valaha találkoztál. Ágyba viszi a reggelit, folyamatosan eláraszt bókokkal, és olyan programokat szervez, amikről tudja, hogy érdekelnek téged. Nagyon romantikus, hogy részese akar lenni mindannak, amit csinálsz, sőt, egyenesen szívmelengető.

De ha elkezd amiatt hisztizni, mert egy órával később válaszoltál az üzenetére, vagy nem akarja, hogy elmenj a barátnőiddel bulizni, akkor elkezdhetsz gyanakodni, vajon nem Mr. Ragaccsal van-e dolgod.

A „kanapékrumpli” 

Lusta, ambíciótlan, nincsenek tervei, hobbijai, csak céltalanul sodródik, és az önbecsüléséről is lemondott. Biztos vagyok benne, hogy találkoztál már ezzel a típussal. Ő tényleg az a fajta, aki csak azért mászik ki az ágyból, hogy elvégezze a „folyó ügyeit”.

Aztán a nap többi részében a kanapén döglik néhány doboz sör és a távirányító társaságában. Hát nem kimondott férjanyag, az biztos. Azt javaslom, tartsd magad távol azoktól, akik nem akarnak előrébb jutni és megelégszenek az üres semmivel.

A manipulátor

Érzed a halántékod lüktetését, miközben a pasi teljesen megbabonáz a tekintetével. Amikor a közeledben van, úgy érzed, a boldogságról szőtt álmaid valósággá válnak. Nem elég, hogy ez az igazi alfahím eszméletlenül jóképű és szexi, de a humorérzéke is zseniális. Még a szüleid szívébe is gyorsan belopta magát, pedig ők aztán borzasztóan kritikusak.

Néha azonban olyan érzésed van, hogy játszmák részese vagy és irányítanak… Állj meg egy pillanatra, ha hallod a vészharangot! Akiért sóvárogva epekedsz, lehet, hogy valójában egy báránybőrbe bújt farkas. Figyelj oda, mert ha manipulálni próbál, akkor jobban jársz, ha menekülsz.

Az okoskodó

Az egyik legidegesítőbb típus. Ő az, aki mindig mindent jobban tud nálad, állandóan osztja az észt, vitatkozik, mit sem törődve másokkal. Mivel lételeme, hogy övé legyen az utolsó szó, még érvelni, (vissza)kérdezni sincs esélyed.

Lehetséges partnerként ne számíts túl sok jóra, ez a fickó csak akkor fog veled maradni, ha minden tettedet tőle teszed függővé, és teljesen alárendeled magad az akaratának. Mielőtt komolyra fordulnának a dolgok, kérdezd meg magadtól: valóban erre van szükséged?

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok