40 felett is vonzó nő vagy: Most kezdődik az igazi élet!

A halálom, amikor valaki azt mondja: 40 felett az ember lehúzhatja a rolót. Vége az életnek, várd méltóságteljesen a halált, ahogy az elefánt temetőbe vonuló ormányosok. 

Pedig még csak most kezdődik az élet! Igen, 40 felett nem a vég kezdete jön el, hanem egy új élet első fejezete! Talán te is az vagy, aki belenéz a tükörbe és azt látja: ráncos az arca, mint a Góbi sivatag földje. Leeresztett légzsáknak látod a melleidet, és több helyen munkavédelmi zsírpárnák védelmeznek.

Tudod, mi a legszebb ebben? Az esetek többségében csak te látod így magadat! Igen, talán tényleg van már némi egészségügyi problémád: rosszak a szemeid! Vagy csak a bolond negatív gondolataid elhomályosítják a látásodat. Arra gondolni sem szeretnék, hogy esetleg mások próbálják meg elhitetni veled, hogy 40 fölött vén szatyor vagy szépség és erő híján… Ez nem igaz! Csak akkor válik igazzá, ha te elhiszed!

De ha még így is lenne: azt hiszed, 40 felett minden a testről szól? Ha igen, akkor pattanj a szobabicóra, és küzdj a hibáid ellen! Ez is opció, ha nem vagy kanapékirálynő, aki valaha volt szépsége után sopánkodik és várja a csodát. Ám nem árt tisztában lenned azzal, hogy 40 felett téged már nemcsak a tested „öltöztet”, hanem a lelked is. Az, amit kisugárzol magadból. Ez pedig óriási hatalom!

Azzal a tényezővel nem számolnak a nők, hogy az önbizalmuk varázsa teszi őket olyan ragyogóvá. Negyven múltál, ennyi idő alatt pedig rengeteg minden történhetett veled. Karriert építettél, családot alapítottál, esetleg elváltál, párszor a padlóra kerültél, majd felálltál. A rengeteg tapasztalaton kívül tudod, mire tettél még szert? Erőre és tudatosságra.

FORRÁS: UNSPLASH

Minden egyes harc, tapasztalás, élmény után egyre több lettél. Valóban híztál, de nem a csípődre, hanem a lelkedre és az eszedre. Megtanultad a neked szánt leckéket, megismerted önmagadat és a vágyaidat. Már tudod, mi fér bele a keretbe és mi az, ami nem. Képes vagy tisztelni, becsülni és szeretni magadat. Ugye?

Érett nő lettél. Ez az érettség csak az éretlenek szerint taszító. Azoknak, akik az épp csak barnuló gyümölcsöt is rögtön kidobni valónak látják. Pedig  belül mennyei, zamatos, édes élvezetet. Ez vagy te. És hidd el, az igazán érett férfiak ezzel tisztában vannak és kívánnak téged. Vágyakoznak az ölelő karjaidra, a forró csókjaidra, a bölcs és kedves szavaidra, a gondoskodó szárnyaidra.

Nekik te vagy a sokat tapasztalt szexistennő, a nagybetűs anya. 

Tudják, hogy te már nem játszmázol, őszinte és független vagy. Valódi szerelemre vágysz, nem pedig kirakatkapcsolatra. A lelkedben még mindig ott rohangál a játékos kislány, és örömtüzeket gyűjt a szenvedélyes szerető. Ha nem feledkezel meg erről, akkor a házasságod is lehet olyan, mint „régen”. Olyannak lát a férjed, amilyennek te látod magadat!

Vedd észre: még mindig igazi nő vagy. Sőt, talán 40 felett váltál csak igazán nővé! Mert volt időd megérni, összecsiszolódni a pároddal, vagy megismerni önmagadat, ami a boldog élet kulcsa. Minden adott ahhoz, hogy fejest ugorj életed második nagy részébe, nem a fotelben  kötögetve, várva az elmúlást.

A negyedik ikszen túl is várnak rád élmények, örömök, boldogság, szex és szerelem. Minden, amiért hajlandó vagy kicsit is kinyújtani a kezedet. A megcsömörlés, a kiégés nem törvényszerű. Arra kérlek, hogy még az életedben történő mumifikálódás helyett válaszd inkább a virágba borulást.

Találd meg magadban az a bizonyos erőt, nőiességet és engedd rá a világra ragyogó fényedet! Légy bátran a férfiak ideálja és a lányok irigységének tárgya, vagy éppen példaképe! Hiszen értékes vagy. Képes vagy megmutatni, hogy a negyvenedik születésnap – és az összes többi fölötte – nem átok, hanem áldás.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok