Mitől lesz a jó szexből szeretkezés?

Nincs ember, akinek ne lenne fontos dolog az életében a jó szex. Persze aztán, ahogy megyünk előre az életünk képzeletbeli időfolyamán, ez sokszor lekorlátozódik arra, hogy legalább legyen szex. Vagy valami olyasmi. 

Természetesen tudom, hogy mindenkinek csodás, kielégítő és eget rengető szexuális élete van. Minden, amiről az elkövetkezendő bekezdésekben beszélni fogok, az csupán szigorúan elméleti alapú… Tételezzük fel, hogy párkapcsolatban élsz, összességében kielégítő is a szexuális életed, az anyagiak is rendben, a gyerekek is szépek, de valami mégis hiányzik. Magad sem tudod, mi.

Ilyenkor szoktam megkérdezni: szeretkezni szoktatok?

Ez egy ártatlan kérdés, amire a legtöbben kikerekedett szemekkel bámulnak rám, hogy mi bajom van… Közben pedig nem értik, sőt elképzelni sem tudják, hogy a jó szex nem egyenlő a szeretkezéssel. Ellenben a szeretkezés magában foglalja a jó szexet. Nem érted? Nem baj, elmagyarázom.

Sokan alapvetően kiakadnak a szeretkezés fogalmán. Mert mindenféle idióta tévképzeteket kapcsolnak hozzá. Mint a hatalmas romantikus gesztusok – gyertyafényes vacsi meg nyálas csókolózás a naplementében -, pedig korántsem erről van szó. Nem az különbözteti meg a jó szexet a szeretkezéstől, hogy mibe csomagoljuk.

Pont az ellenkezője. A szeretkezés úgy történik, hogy nem számít a külvilág, nem számít, hogy szexi-e a fehérnemű, vagy éppen van-e hozzá gyertyafény. A szeretkezés nem csupán a testek örömteli játéka, mert ilyenkor a lelkek is összekapcsolódnak. Valójában ez az esszenciája. Az, hogy a testén túl a lelkét is kívánod.

FORRÁS: UNSPLASH

Ez persze előfeltételezi azt, hogy vonzódsz hozzá, szereted megérinteni, jólesik beszívni a bőrének az illatát. DE nem csak egy fizikai test számodra az, amit megkívántál. Nem az számít, hogy 5 kilóval több van-e rajta, vagy éppen kevesebb. Mert a szeretkezéshez is elmondhatatlanul fontos a kémia, de önmagában nem elég hozzá. (Bár azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy olyan emberrel miért is feküdnél le, akivel nincs meg az alapvető kémia?)

A fizikai vonzalmat nem lehet kivenni a képletből. Hiszen lehet valakinek beleszeretni az intellektusába, és még vágyat is ébreszthet benned, de ott hiányérzeted lesz. Vagyis nem azt akarom mondani, hogy önmagában a jó szex feltétele lenne a szeretkezés. Nem! A jó szexnek, az őrjítően jó szexnek nem feltétele a szeretkezés.

Mindössze amellett kampányolok, hogy gondolkodj el azon: élted-e már azt át életed során, hogy valakivel megállt forogni a világ? Megszűnik minden gond, eltűnik minden kérdőjel. Csak ti ketten vagytok jelen. Nem számít semmi a jelen pillanaton kívül. Nem agyalsz azon, hogy vajon látszik-e a narancsbőröd, vagy hogy mi lesz a holnapi meetingen.

Pont ez a csoda benne. Pont ettől más, mint egy jó szex. Ahol óhatatlanul is becsúszhatnak gondolatok, esetleges félelmek. Ha szeretkezel, és a másik is ugyanebben a mámorban lebeg, akkor feloldódtok egymásban. Egy kósza pillanatra sem fogsz aggódni a testeden, és ő sem a tiéden. És egyáltalán nem azért, mert tökéletesen kockás a hasa, vagy éppen neked Rubint Rékát megszégyenítően feszes a feneked.

Egyszerűen, mert ezek nem számítanak. Ha a megfelelő emberrel vagy, akkor elmosódik minden, amit a külvilág nyomása alapján társítottál a jó szexhez. Kétségtelenül azért, mert azok a jó szex, és nem a szeretkezés alapfeltételei.

A végére pedig hadd szögezzem le, hogy nem áll szándékomban sem az érzelmek nélküli egészségügyi szexet, sem a barátságon alapuló, sem bármilyen szexuális aktust becsmérelni. Csupán csak azt mondom, hogy a szeretkezés egy olyan másik minőség, amivel soha nem fogja felvenni a versenyt a jó szex.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok