Te beleszeretnél magadba?

Sok embert hallok panaszkodni, hogy nincs párja. Megértem, elvégre társas lények vagyunk, senki sem szeret úgy élni huzamosabb ideig, hogy nincs egy igazán közeli, szeretetteljes kapcsolata.

(Bár itt jegyezném meg, hogy a baráti, családi kapcsolatok is rengeteget tudnak adni. Ne csak egy párkapcsolattól várd, hogy teljes legyen az életed!) Amikor viszont azt látom, hogy valaki csak azért keres társat, mert nem tud magával mit kezdeni, és csak a párkapcsolatban látja azt a lehetőséget, hogy boldog legyen, az felbosszant.

Sosem egy kapcsolat vagy egy házasság az élet értelme! Nagyon fontos dolog, igen, de messze nem az egyedüli recept a boldogsághoz! Miért szenvedsz ennyire attól, hogy egyedül vagy? Most őszintén: ha annyira rossz neked egyedül, te ezek szerint nem vagy elég jó társaság önmagadnak. Akkor viszont hogy a fenébe várod, hogy másnak majd az leszel?

Hatalmas különbség van magány és egyedüllét között.

Magányosnak lenni nem jó, egyedül lenni viszont igen. Attól, hogy épp nincs kapcsolatod – bár vágysz rá -, miért ne érezhetnéd jól magad egyedül, vagy a barátokkal/családoddal? Miért kell végigszenvedni ezt az időszakot? Ha nem tart sokáig, legalább élvezd ki, amíg tart – ha pedig mégis hosszú lesz, akkor annál inkább, különben szenvedés lesz az egész életed…

FORRÁS: UNSPLASH

Biztos, hogy én például nem akarok olyan párt magamnak, aki nem értékeli magát annyira, hogy teljes embernek érezze magát egyedül is. Mert kifejezetten szeretek minőségi időt tölteni saját magammal. Szükségem van rá, hogy a saját dolgaimmal foglalkozzak, és ilyenkor ne kelljen tekintettel lenni senki másra. Millió dolgot tudok ilyenkor csinálni, sosem unatkozom.

Én is szeretek párkapcsolatban élni, de volt olyan időszakom, amikor egyedül voltam, és teljesen jól éltem meg. Szerettem a munkámat, törődtem a barátaimmal, családommal, foglalkoztam a saját fejlődésemmel. Építő időszak volt az életemben, őszintén mondom, sokat profitáltam belőle.

Szóval, ha nincs párod huzamosabb ideje, először is légy magadhoz teljesen őszinte: te összeházasodnál magaddal így, ahogy most vagy? Jól érzed magad a saját társaságodban? És ha igen, miért? Írd össze azokat a dolgokat, amiket szeretsz magadban, amik értékek számodra, és másnak is az lenne, ha veled lenne! Ha nem tudsz ilyet, miért vagy meglepve, hogy más sem látja meg benned az értékeket?

Szerelemben élni csodálatos dolog, de anélkül sem értelmetlen az élet. Ha épp társ nélkül telnek a napjaid, fordítsd ezt az időt arra, hogy önmagad legjobb verziójává válj! Szeresd magad! Hozd ki magadból a legtöbbet!

Hidd el, boldog leszel, és ez másokat is bevonz. De ha folyton csak szenvedsz attól, hogy nincs senkid, szerinted ez tetszeni fog bárkinek is? Te is olyan emberek társaságában szeretsz inkább lenni, akik jól érzik magukat a bőrükben. Törekedj arra, hogy te is ilyen légy, és hidd el, meglesz az eredménye!

Nyitókép: Unsplash