Igen, 80 kg felett is nagybetűs nő vagy!

Zsírosbödön. Fóka. Dagadék. Tehén. Hájfej. Eltakarod a Napot. Ráülsz és kilapítod. Bizonyára számodra is ismerősek ezek a jelzők és megjegyzések. Ha nem gyerekkorodban, hát felnőttként kaptál ezekből.

A világ sajnos tele van vak és egyúttal érzéketlen emberekkel, de neked nem szabad rájuk hallgatni. Te akkor is ízig-vérig nő vagy, ha 40, de akkor is, ha 80 vagy 100 kg vagy. Én is voltam már pufi, ducijulcsi, digidagi, kolbásznak való, kötözött sonka, malacka… és még hosszasan sorolhatnám.

Gúnyoltak már azzal: túl puha a combom, és nem olyan kemény, mint a modell alkatú osztálytársnőé. De mikor leadtam a felesleget, akkor is felhívták a figyelmemet az úszógumijaimra. És bátornak tituláltak, hogy olyan ruhát viselek, amit csak Eva Longoriáknak szabadna. Ha pedig nem engem szívattak vagy húztak le, akkor megtették a gömbölyded barátnőimmel, ismerőseimmel.

Sajnos a jelenség a mai napig jellemző, és ez nagyon felcsesz.

Hogy jut eszébe bárkinek is becsmérlő megjegyzést tenni másnak a testére? Talán Aphrodité istennő az anyja?! Oké, nem tetszik neki, rendben, nem vagyunk egyformák. De miért kell mindjárt porig alázni? Persze, egy gyereknél elmondható, hogy neveletlen, túl őszinte, vagy alacsony az érzelmi intelligenciája. De ez utóbbi igencsak jellemző azokra a felnőttekre is, akik manapság is megpróbálják megmondani, hány kilótól kezdődik egy nő.

Az ilyenek bekaphatják a hurkatöltőt. Ugyanis nem egy mértékegység fog dönteni arról, hogy nőnek számítasz-e. Az igazság az, hogy 80 kg felett is igazi nő vagy! Attól senki sem lesz kevésbé szép, mert megüt egy bizonyos súlyt. Attól már igen, ha teljesen elhanyagolja magát, de ez minden nőre igaz!

Aki kicsit is törődik önmagával, az ad a megjelenésére. Nem azért, hogy mások szemét gyönyörködtesse, hanem hogy a saját lelkét kényeztesse. Csak mert 80-90 kiló felett vagy, nem leszel kevésbé nő, de persze nem leszel feltétlenül több sem. Egyszerűen nő vagy.

FORRÁS: UNSPLASH

Hogy innentől kezdve mit hozol ki magadból, az rajtad áll: hősi költeménybe illő csatába kezdesz a testeddel, és egy vagy tíz éven belül lefogysz a fejedben lévő álomalakra. Vagy elfogadod, hogy soha a büdös életben nem moccan meg a mérleg abba az irányba, amibe te szeretnéd, és így éled le az életedet.

De miért kellene leírni magadat? Mindennap tele kellene köpni a tükröt, mert nem bírsz lefogyni? Ideje lehúzni a rolót és keresztet vetni kerekded bájaidra annak tudatában, hogy így senkinek sem kellesz? Nem. Le kellene tenned a fegyvert és békét kötni magaddal egy életre.

Megteheted, hogy abban a pillanatban hátradőlsz és többé nem igyekszel különböző módszerekkel pálcikát faragni a Milói Vénuszból. De az is opció, hogy – ha nem is feltétlenül a külsőd, de az egészséged megőrzésének érdekében – továbbra is figyelsz a súlyodra. Te döntesz. Csak hagyd abba a tested és lelked kínzását!

Ha nem esik jól, ne traktáld magadat mindenféle darázsderakat ígérő, unikornis szarvból készült turmixokkal! Ne költs csilliárdokat zsírolvasztó sellőkönny krémre! Ne küldd a sarokba magadat, amiért egy baconös-csokis linzerre gondoltál! Az edzést se told addig, amíg görcsöt nem kapsz, és a mentő visz el!

Fogadd el magadat, és lásd meg a szépséget a telt idomaidban! Tanulj meg végre más szemmel nézni a tükörképedre: a combjaid erős, formás római oszlopok. Kebleid ragyogó teliholdak, tested sziluettje egy tökéletesen formált görög váza. Fogadd el porhüvelyedet olyannak, amilyen, és ehhez nem kell magyarázat.

Nem kell megmagyarázni, hogy szereted a hasadat, szültél két gyereket, erős a csontozatod, vagy a hormonjaid a ludasak. Nem számít, mert nem bűn. Nem kell megvédeni, felmenteni magadat. Ilyen a tested, és kész. Tökéletes.

Szeretem azokat a plus size nőket, akik képesek meglátni magukban a szépet. Ők egyszerűen sugároznak. Tele vannak élettel és szenvedéllyel. Esküszöm, egy önazonos teltkarcsú nő sokkal magabiztosabb és határozottabb tud lenni némelyik sovány nőhöz képest, aki nonstop azon dolgozik, hogy megőrizze a szépségét.

Jóval életrevalóbbak és vidámabbak, mert mernek élni és meg merik mutatni magukat. Nem korlátozzák, mit ehetnek és mit viselhetnek. És tudod, mi ennek a magas fokú önszeretetnek és önbecsülésnek a természetes következménye? Hogy vonzzák a tekintetet!

Az örökösen súlyukkal és külsejükkel küzdő nők pedig irigylik őket. A férfiak csodálattal telve áhítoznak utánuk. Nem pusztán a nagy keblek miatt – itt már nemcsak a csomagolás, hanem a benne rejlő szabad és boldog lélek is vonzó. A valódi nő nem küzd, hanem él. Nem tökéletes, hanem igazi akar lenni. Ezek a férfiak nem egy mutatós dekorációra, hanem egy élő, érző lényre vágynak! És hála az égnek, sok ilyen pasi van!

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok