Raszputyin legendás p*nisze tényleg egy múzeumban pihen?

Raszputyin mint jelenség félő, hogy örök rejtély marad – noha azért elég sok információ maradt fenn róla az utókornak. Például, hogy hiába az őrült tekintet és a zsíros, lenyalt haj, a nők bomlottak a „csuhába bújt ördög” után.

Ahogy az is közismert, hogy állítólag ő mozgatta a szálakat a háttérben II. Miklós orosz cár uralkodása alatt. De azért vannak itt még érdekességek, amik életét és halálát övezik, ezekből gyűjtöttem össze nektek párat.

A gyerekkora nem volt egy sétagalopp…

Grigorij Jefimovics Raszputyin paraszti családba született a 19. század végén Szibériában. Két testvére volt, akik mindketten a víznek köszönhetően haltak meg. Mária egy folyóba fulladt, Dmitri pedig beleesett egy tóba. A testvére a segítségére sietett, és végül mindkettőjüket úgy húzták ki a vízből – később azonban Dmitri tüdőgyulladást kapott és elhunyt.

Raszputyint elég fájdalmasan érintette a testvérei elvesztése, később gyermekeit is utánuk nevezte el. A sors furcsa fintora, hogy bár Raszputyin jócskán túlélte őket, de végül az ő halálát is vízbe fulladás okozta.

Nős volt, mielőtt szerzetes lett!

Grigorij elvett egy szintén paraszti családból származó nőt, Praszkovja Dubrovinát, és 7 gyermekük született. Közülük viszont csak hárman élték meg a felnőttkort: Dmitri, Mária és Varvara. A feleség nem követte urát sem utazásai során, sem a cári udvarba, viszont egészen férje haláláig hűséges maradt.

Undorító szokásai voltak…

Raszputyin eléggé elhanyagolta a tisztálkodást – hogy finoman fogalmazzak. Képes volt akár hónapokig vidáman eléldegélni fürdés nélkül, sőt, egy alkalommal azzal dicsekedett, hogy hat hónapon keresztül nem cserélt alsóneműt.

FORRÁS: WIKIPÉDIA

Az sem érdekelte, hogy mások panaszkodnak rá, hogy bűzlik. A nők így is teljes extázisba kerültek tőle, ha csak meglátták, így minek is figyelni a személyes higiéniára, nem? Olyan is volt, hogy ételmaradékok rohadtak a szakállában. Hát tényleg nagyon vonzó lehetett…

Megjósolta a halálát

A legenda szerint Raszputyin megjövendölte a saját és a cári család halálát egy Miklós cárnak írt levelében 1916 decemberében: „Úgy érzem, január elseje előtt meg fogok halni… Ha ehhez Önnek vagy rokonainak köze lesz, a gyermekei közül egyik sem fog 2 évnél tovább élni.” Raszputyint december 30-án ölte meg egy csapat férfi, akiket a cár unokatestvére és unokaöccse bujtott fel. Kevesebb mint két év múlva, 1918 júliusában a cárt kivégezték, feleségével és négy gyermekével együtt.

Nem volt könnyű megölni…

Miután a nemeseknek és a cári udvar többségének elege lett Raszputyinból, merényletet szerveztek ellene. Azzal az ürüggyel csalták az udvarba, hogy az egyik legszebb hölgy kért tőle találkát. Ennek Grigorij nyilván nem tudott ellenállni. Várakozása alatt ciánnal mérgezett süteménnyel és borral kínálták, amiből végül fogyasztott is unalmában – ám a méreg nem hatott rá.

Így lelőtték: golyót kapott a törzsébe és a fejébe. Majd jól össze is verték, ezután a nemes urak visszamentek mulatni. Ám nem hagyta őket nyugodni, hogy vajon a méreg miért nem hatott, így visszamentek megnézni a „holttestet” – csakhogy ekkor Raszputyin kinyitotta egyik szemét, tehát még élt. Így újra ütlegelni kezdték, és miután kifáradtak, megkötözve a Névába dobták.

Később a testen elvégzett vizsgálatok vizet mutattak ki a tüdejében, tehát még akkor is élt, amikor víz alá süllyedt…

P*nisze egy múzeumban pihen

A pletyka szerint Raszputyin hímtagjának saját kultusza alakult ki, miután elválasztották a tulajdonosától – állítólag természetfeletti ereje volt. Arról, hogy hogyan került p*nisze Franciaországba, több kusza mese is elterjedt.

Ezek abban egyeznek, hogy végül Raszputyin lányához, Máriához került a ”féltve őrzött kincs”. Neki azonban pénzre volt szüksége, így eladta apja maradványát, ami végül a szentpétervári Erotika Múzeumban kötött ki. „99 százalékban biztos vagyok benne, hogy ez valódi” – mondta Igor Knyazkin, a múzeum tulajdonosa a médiának.

Azonban a Raszputyin életével foglalkozó szakértő, Eduard Radzinsky már egyáltalán nem volt ilyen biztos a dologban: „A Raszputyin p*niszéről szóló történetek szinte azonnal halála után kezdődtek – mondta Radzinsky. – Ezek mind mítoszok és legendák.” A pletyka szerint a múzeum edényében lebegő p*nisz egy szarvasmarháé lehet, de senki sem tudja biztosan.

Nyitókép: Wikipédia

Tovább olvasok