Mit akarsz tőlem, ha még az exed után vágyakozol?

2021-05-10 Esszencia

Bár én önként választottam az egyedüllétet, figyelemmel kísérem az ismerősi köröm magánéletét, sok mindent megosztanak velem.

Ami legjobban kihoz a béketűrésből, amikor azt hallom sok nőtől, hogy belevágnak egy kapcsolatba úgy, hogy a másik fél még éppen csak kilábalt egy előző szerelemből. Azt is hallom panaszként, hogy az új jelölt még nagyon sokszor szóba hozza az exet. Hogy ő mit szeret csinálni, mit csinált másként, a leggaládabbnak mégis azt gondolom, amikor szidja, mint a bokrot.

Nyilván vannak sérelmek egy lezárt kapcsolat esetén, de nem biztos, hogy jó irány az, amikor a következő kiszemeltnek tartanak erről kiselőadást. Ha ilyen helyzetben találod magad, akkor ott bizony vannak érzések – és nem a te irányodba. Miért akar bárki is új kapcsolatot, ha magában még nem zárta le a régit?

Miért ereszt szürke felhőt egy randevúra az, aki úgy gondolja, hogy itt az ideje továbblépni és valaki mással próbálkozni? Ha ez a másik felet nem is zavarja (látszólag), a kezdődő kapcsolat soha nem lenne olyan tiszta, amelyben teljes összeolvadás várható.

Mert a visszanyúlkáló félnek még valószínűleg hiányzik a másik, az ex, és talán az újban is azt a valakit keresné, akit oly gyakran emleget. De te nem ő vagy. Nyilván nem várható el, hogy valaki, mint egy zsilipet, lezárjon maga mögött mindent, és elfelejtse, mi volt a múltban.

FORRÁS: UNSPLASH

Vannak dolgok, amelyeket magunkkal kell hoznunk. Az elkövetett hibák következményeinek emlékét, a tanulságokat, és a szép emlékeket is. De fel kell fogni, hogy aminek vége, annak vége, és nem terhelhet azzal, hogy a sirámait rád ontja.

Aki még nem vágta el a másikhoz kapaszkodó gyökereit, az még nem lát reálisan, és joga sincs ahhoz, hogy új liánként beléd kapaszkodjon.

Ki kell, hogy tépje magát az elmúlt érzésekből. Ne engedd, hogy ezt tegyék veled. Lehet, hogy izgalmas új kaland vagy, de erre a szerepre biztos nem vagy alkalmas, és te magad sem erre vágysz. Nem engedheted a szívedbe gömbölyödni, amíg az övé másért dobog.

Ne fogja meg a kezed, amíg gondolatban a másikét fogja! Ne akarja a te hangod hallani, amíg a másikét hallja a fülében! Senkinek nincs joga ahhoz, hogy fájdalmat okozzon neked azzal, hogy míg te tisztán és teljes erőbedobással kezdesz bele az ismerkedésbe, ő még az exéhez ragaszkodik.

Megértő lehetsz. De többet érdemelsz annál, hogy pótszere legyél valakinek. Többet akarsz a másodhegedűs szerepénél, a „ha nincs ló, jó a szamár is” pozíciónál. Ne légy gyógyír a fájdalmára, amivel azt gondolja, kihúzhatod az érzelmi mocsarából! Idővel valószínűleg kilábal a helyzetéből, de ezt a problémáját nem neked kell megoldanod.

Az elmúlt szerelmek démonjaival mindenkinek magának kell megküzdenie. Adhatsz neki esélyt, ha túl van rajta, hátha még itt talál. De a legtöbb, amivel segítesz neki az, hogy azt mondod: hagyjon magának egy kis szünetet. És csak akkor lásson meg téged vagy mást, ha már elgyászolta azt, akit oly gyakran emleget.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok