Ha drogot tesznek az italodba, bármit megtehetnek veled!

Végre felvették az orvosira. Úgy érezte, élete álma vált valóra. Erején felül készült a vizsgáira, de a megfeszített tempó, az állandó szorongás, hogy teljesítenie kell, megbosszulta magát.

Az éjszaka mindig a könyvei fölé görnyedve találta. Egyértelmű volt, hogy kezd kikészülni. A többiek végül rávették, hogy tartson velük. Amióta elkezdte a fősulit, nem járt el szórakozni, nem volt senkije. Egy laza este nem árt meg, győzködték.

Úgy tűnt, nem is alakulhatna jobban a dolog: bulizott, mint egy eszelős. Végre, életében talán először, szabadnak érezte magát. Távol volt az otthonától, de ezt nemigen bánta. Szinte menekült a családja elől, amikor a vidéki főiskolát választotta. Neki ez a megváltással ért fel.

Tánc után kipirulva a pulthoz sétáltak. Amikor már ott pihent a sörük a kezükben, pilledten a falnak dőltek és kedvtelve figyelték a tömeget. A pult melletti bárszékeken két férfi üldögélt. Azonnal Timit szúrták ki maguknak, nem volt ezen semmi meglepő.

Az a ritka szerencsés, születetten vonzó lány volt, akit még a nők is megnéztek az utcán, egyszerűen azért, mert első pillantásra kételkedtek benne, hogy ilyen létezhet. Ő viszont óvatos volt. Sokan érdeklődtek iránta, így volt alkalma megtanulni, mivel jár, ha az ember túl könnyen megbízik valakiben.

Beszélgetésbe elegyedett az egyikükkel. A pasi elismerően figyelte az orvostanhallgató lányt. Nem tűnt olyan típusnak, aki alkalmi szórakozást keres – komolyan érdeklődött iránta és hosszasan beszélgetett vele.

– Timi, ellépünk mosdóba, mindjárt itt vagyunk – szólt oda az egyik barátnője.

FORRÁS: UNSPLASH

– Oké, itt leszek – fordult hátra egy pillanatra, majd újra a megnyerőnek tűnő férfira mosolygott. Jól alakult a dolog, titkon azt remélte, a pasi elkéri a számát, és akár randi is lehet a dologból.

Az utolsó emléke az volt, hogy a férfi ránevet. Utána minden elhomályosult. Csak ködös emlékfoszlányok kavarogtak a fejében, de már abban sem volt biztos, mi volt valóság, és mi nem. Teljes zavar volt a fejében, és a vaksötét, ismeretlen szoba képét is csak elmosódottan érzékelte, amikor végül bénultan felpillantott.

Megpróbált megmozdulni, de minden ereje elhagyta. A körülötte zajló eseményeket csak tompa neszekként érzékelte. Távoli morajként ható nevetés. Suttogás. Zihálás. Izgatott, fojtott hangú hadarás. A szavak értelmét nem tudta kivenni.

Erősen hunyorított, nyugtalanul forgatva a fejét, egyre nagyobb pánikba esve, hogy legalább egy apró részletet ki tudjon venni a szobában mozgó alakokból. Végre sikerült úgy-ahogy visszanyernie a látását. És torkaszakadtából felsikoltott.

Egy matracon feküdt – valaki meztelenre vetkőztette.

A távoli neszek három férfitól származtak, de közel sem voltak távoliak. Mindannyian körülötte térdeltek. Csupán sejtette, hogy az a kettő is köztük van, akikkel az este beszélgetett. Mindegyikük félmeztelen volt, bár a harmadik férfi csak a sliccét húzta le.

Szabadulni akart. A félelme győzött a bódultsága felett, és vakon hadonászni kezdett maga körül. Kilátástalanul küzdött a csuklója köré fonódó, erős kezek szorítása ellen. A három fölé tornyosuló férfi egyre hangosabb káromkodását váratlan robaj szakította félbe: valaki feltépte a szoba ajtaját. Minden gyorsan történt, esélye sem volt felfogni…

A negyedik, ismeretlen férfi, aki a szobába lépett, a karjaiba vette a lányt. Timitől elkeseredett rúgkapáláson és sikításon túl nem futotta többre. Az idegen nem sokat törődött ezzel. Egy pokrócba bugyolálta, és valamiféle kanapéra fektette. Reggel ő fuvarozta haza.

Timi továbbra is a kockás pléd alatt kuporgott, a ruháit nem kapta vissza. Maga sem értette, miért segített rajta az a pasi. Miért rohant át a haverjai lakásába, mikor meghallotta a dulakodás zajait, miért szállt szembe mindhármukkal, miért zárkózott be a vadidegen lánnyal a saját lakásába, hogy ne juthassanak a közelükbe. Kérdezni nem mert. Félt a férfitól, de a válaszoktól még inkább.

Mire legközelebb be kellett mennie az egyetemre, már mindenki “tudta”, hogy beszedett valami cuccot a nagy bulizás hevében, és két férfival töltötte az éjszakát. Ő pedig elviselte a rosszindulatú pletykákat, és egy árva szót sem szólt. Nagyon sok minden múlik egy-egy másodpercen. Timi is csak pillanatok erejéig volt óvatlan: amikor hátrafordult, hogy feleljen a barátnőjének, figyelmen kívül hagyva a kezében pihenő poharat…

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok