Csak felnőttbarát szállodába megyek pihenni!

Vírus ide vagy oda, az oltási igazolvánnyal rendelkezők azonnal éltek a lehetőséggel, hogy az első nyári napsugarakat egy medence vagy jacuzzi partjáról élvezzék. Itt nincs vírus, nincs maszk, csak napsütés, koktélok, no meg gyerekzsivaj…

Anno a barátnőimmel elhatároztuk, hogy csakis gyerekmentes szállodába megyünk csajos hétvégére. Aztán a szerelmes wellness hétvégék foglalásakor is ez volt a fő szempont. Az elején persze beesett pár normál szálloda, mert közel volt, jó áron, de aztán rájöttünk, hogy nekünk csend és pihenés kell.

Félreértés ne essék, nem vagyunk gyerekgyűlölők, hiszen nekünk is van pár poronty otthon. Csak most arra vágyunk, hogy ne arról szóljon az a pár nap, hogy melyik mese menjen a tv-ben, miért nem jó ebédre se a bolognai, se a sült krumpli, és a két napja körberajongott, majd végre kibérelt vízibiciklit hogyan lehet megunni nettó 5 perc alatt.

Bár az igazságot megvallva, amikor saját gyerkőcök nélkül mentünk pihenni, nem is a gyerekekkel volt a legnagyobb gond, hanem az apukákkal, akik kiabálva beszéltek a haverokkal a medencében, miközben a gyerekek sikítva fröcskölték egymást.

Aztán vacsoránál is ugyanez, bár ott a szülők már szerintem annyira hullák voltak az egész napos készenlét miatt, hogy senki nem foglalkozott a szívet szaggatóan zokogó három éves kislánnyal, aki nem azzal a villával akar enni, hanem egy másikkal. Fárasztó lét a szülőség. Az biztos.

FORRÁS: UNSPLASH

Gyerekes anyukaként természetesen megértem a helyzetet, hiszen álltam azon az oldalon is, de most kiszakadva otthonról nem erre vágyom. Hanem arra, hogy a medence csobogását lehessen hallani, egy habos kávé mellett a teraszon megbeszéljük az élet nagy dolgait úgy, hogy közben csak magunkra figyelünk. Hiszen, ahogy Vekerdy is megfogalmazta:

Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Ez így van, ezért meg kell néha szabadulni tőlük. Időként kell, hogy anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza.

Így kitapasztalva a legjobb felnőttbarát szállodákat, ha foglalunk, már csak oda. Nagyon jó, hogy felismerték a szállásadók, hogy nemcsak gyerekbarát, hanem felnőttbarát szállodára is van igény. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy csak 16 éven felüliek szállhatnak meg. Így megvan a nyugalom és a csend, a pihenés a felnőtteknek is. Mindenki boldog és elégedett.

Bár most a medence partján, ahol az óvodás kislányok a Barbie babákon cívódnak, és nagypapa épp azért dorgálja le a kisfiút, mert lefröcskölte a kislányt, újra és újra eszembe jut, hogy bármilyen szuper is a szálloda és sokrétű a wellness, és egy gyönyörű erdő közepén vagyunk, nem szabad elcsábulni és többet ide foglalni. Már ha madárcsicsergős csendben szeretném elolvasni a könyvet, amit a korábbi nyaralás alatt kezdtem el, még anno tavaly nyáron.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok