Kell a férjem? Viheted, de csak családostól!

2021-05-22 Esszencia

Idegesen ért a ház elé. Vajon mit akar tőle Heni, akivel csak felületesen ismerik egymást? És akit nem mellesleg éppen vele csal a férje…

„Nem tudja a csaj – intette magát nyugalomra. – Bár Gergő egy éve ígéri, még tutira nem merte bevallani a viszonyunkat. De akkor miért hívott Heni, hogy találkozzunk? És főleg miért itt, az otthonukban?”

Nagy levegőt vett, aztán belökte a kaput. Ismerte a járást, Gergővel találkoztak már itt párszor titokban. Mégis úgy tett, mint aki tétován lépeget előre egy ismeretlen helyen, a folyosón pedig szembetalálta magát az asszonnyal. A látvány meglepte, a telefonban nyugodtnak tűnt a nő hangja, most viszont elég zilált külsővel állt. A szemében őrült csillogás, a gesztusai ijesztően túlzóak…

– Gyors voltál. Gyere, az emeleten kezdünk!

– Tessék? – motyogta ő meglepetten. A balsejtelmei erősödtek. Mi van, ha kiderült a viszonyuk? Mi van, ha a csaj bekattant és megveri? Legalább egy gázsprayt hozhatott volna.

– Ne haragudj, de nem értem. Miért…?

– Mindjárt elmondom, csak gyere. Itt is vagyunk. Ezek a telepakolt bőröndjeim, látod?

– Elutazol? – kérdezte meglepetten.

– Igen. Mindent tudok rólatok. Elmegyek. És mivel Gergő soha egy pillanatig sem volt meg egyedül, biztos, hogy már holnap ideköltöztet téged. Szóval kapsz egy kis használati utasítást a családomhoz, hogy boldogulj. Elvégre mostantól te gondoskodsz a gyerekeimről.

Ő meg állt, és döbbenten bámulta a bőröndöket. Csak lassan tudatosult benne, hogy az álma hirtelen megvalósul: megkapja a férfit, akit szeret! Aztán kapisgálni kezdte a többit. Mi van a kölykökkel?!

FORRÁS: UNSPLAH

– A srácokat nyilván elviszed. Ígérem, figyelni fogok rájuk, ha látogatóba jönnek – mondta Heninek, aki gúnyos nevetéssel válaszolt.

– Az kevés lesz, szívem. Gergőt akartad, a tiéd. De nem egyedül, hanem családostól.

– Mi?! Itt akarod hagyni a gyerekeket?

– Ó, csak pár hónapra, vagy talán pár évre… Amíg új életet kezdek. Addig viszont neked kell helytállnod. Gergőre ne nagyon számíts, tudod, hogy két munkája van. És mellette ott a hobbija. Alig van itthon hétvégenként, szóval a meló nagy részét te viszed. Gyere!

Míg tétován lépkedett a siető nő mögött, úgy érezte, szédül. Mit zagyvál ez össze? Velük marad a három gyerek, akik még Gergő elbeszélése alapján is felérnek egy természeti csapással? A csaj nyilván viccel. Biztosan meggondolja magát, biztosan…

Ám a gondolatai rémületbe csaptak át, amikor a gyerekszobába lépve egy hatalmas pókon akadt meg a tekintete.

– Ez Csabika szobája – hallotta maga mellől ködösen. – 13 éves, nevelési tanácsadóhoz hordjuk, leköpte az egyik tanárnőt. Néha még engem is utál. Nem hiszem, hogy veled kedves lesz…

– Úristen! Ezek csótányok?!

– Ja, igen! Óriáscsótányok, tarantula, Csabi ezeket szereti. A kígyót láttad már?

Most már remegett, és a hányinger kerülgette, miközben a másik szobába ment az egyre nyugodtabb feleség után.

– Itt a 7 éves Bercike birodalma. A dobot nézed? Imádja, minden nap gyakorol. Heti kétszer viszed zenesuliba, előtte kézire. Szerencsére nem ütközik Csabika pszichológusának az időpontjaival. Menjünk tovább! Itt a konyha, talán ismerős, biztosan keféltetek már az asztalán.

Nem tudom, feltűnt-e, hogy Gergő utálja az éttermi kaját. Minden nap házi főtt ételre vágyik, amit csak az anyósom receptjei alapján főzhetsz. A drága anyuka majd megtanít rájuk, úgyis minden este itt ül. A legkisebb port is kiszúrja a lakásban, és hergeli vele a fiát. Tulajdonképpen szívességet tettél, az idegösszeroppanás szélén álltam. Indulok is, majd jelentkezem valamikor!

Ezzel felkapta a bőröndöket a másik szobából, majd lesietett velük a lépcsőn.

Már nem is megcsalt feleségnek tűnt, inkább lelkes túlélőnek, aki rohanva menekül a börtönéből… A másik nő pedig döbbenten állt, mintha a lábai földbe gyökereztek volna. Mintha elfogyott volna körülötte a levegő. „Talán pánikrohamom van” – gondolta ijedten.

Próbált kicsit megnyugodni az üres ház csendjében, a telefon éles csörgésétől azonban összerezzent. Gergő volt:

– Szia kicsim! Ez őrület, a feleségem mindent tud és elmegy! Erre vártunk, nem? Hozd át a cuccaidat, minek halogassuk? Költözzünk össze! Hallod? Dia, ott vagy? Miért nem válaszolsz? Dia! Diaaaaa!!!

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok