Én nem színlelem az orgazmust, és te?

Legyen szó futó kalandról, baráti összebújásról vagy hosszú távú párkapcsolatról, a nők kétharmada bevallja, hogy színlelt már gyönyört az együttlétek során. Miközben számos kutatás rávilágít arra, hogy a tettetett orgazmus csökkenti az önértékelést és a szexuális elégedettséget.

Sokszor hallom a házas barátnőimtől, hogy unják a férjüket az ágyban, és inkább megjátsszák a kielégülést, csak hogy előbb véget érjen az egész. A múltkor pedig egyik kolléganőm mesélte, hogy a párja egy ideje merevedési problémákkal küzd, és ő azért színlel, mert nem akarja még jobban elkeseríteni.

Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nem ítélek el senkit sem ezért. Nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie, melyik utat választja, mennyit vállal be a másik kedvéért. Nekem viszont soha nem ment a hazudozás. Egész életemben szorongtam az alakoskodástól és a valóságtorzítástól. A személyiségemmel ellentétes.

Minden az arcomra van írva, még egy apró mosolyt sem vagyok képes kicsikarni magamból, ha nem szívből jön. Ezért soha nem éreztem késztetést arra, hogy mást mutassak akár a hálószobában, akár másutt, mint ami vagyok.

Fiatal lány korom óta mindig nyitottan és érdeklődően viszonyultam a testiséghez – ez a mai napig így van. Szerintem a szex a világ egyik legjobb dolga. Egy bizsergető adrenalinbomba és olyan örömforrás, amiben nincs helye a kamuzásnak. Aktus közben tudom megélni a nőiségem sokszínűségét és a kötődést, az intimitást egy másik emberrel. És ez számomra elképzelhetetlen lenne őszinteség nélkül.

FORRÁS: UNSPLASH

Ennek a tulajdonságomnak természetesen megvannak az előnyei és a hátrányai is. Ha megpróbálnék kielégülést imitálni, a párom rögtön rájönne, mit művelek. Azt hiszem, képtelen lennék meggyőzően sikongatni, zilálni és kéjesen nyögdécselni az élvezettől, ha másképp éreznék.

Persze szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a kedveseim általában olyan férfiak lettek (néhány mellényúlásomat leszámítva), akik felizgatták a fantáziámat. Már az első szexuális élményem meghatározó volt, az illető tapasztalt szeretőként vezetett be az erotika birodalmába. Neki köszönhetően korán megtapasztaltam, milyen fontos, hogy örömöm leljem a szexben. Tabuk és szégyenérzet nélkül.

Azt vallom, hogy ha nem mennek gördülékenyen a „szex dolgok”, akkor dolgozni kell rajtuk.

Mindkét félnek. Új pózokkal kísérletezni, meglepni a másikat valamilyen izgató ruhával vagy játékszerrel, erősíteni az állóképességet stb. Ezt nem lehet megúszni vagy elszínészkedni. Aztán amit még hatalmas problémának látok, az a szexuális kommunikáció hiánya.

Ha a pár tagjai nem tudnak/nem mernek beszélni a vágyaikról, akkor kisebb az esély a teljes és kölcsönös kielégülésre. Így hát maradnak a hazug játszmák, a hamis gyönyörök, amik még a legnagyobb szerelmet is tönkreteszik.

Pont ezek miatt én soha nem engedném, hogy az egóm vagy a kényelmem irányítsa a szeretkezéseket. Csak olyan férfival tudom elképzelni az életemet, aki mellett nem kell szerepet játszanom, akivel élvezhetek minden intim érintést. Másképp nincs értelme.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok