Te tiltasz le, miután pofátlanul kikezdtél velem?!

Ha visszautasítanak, tiltasz. Ha nem tetszik, amit a másik írt, tiltasz. Ha számon kérnek, tiltasz. Ugye, milyen sok mindenre jó a tiltás funkció a közösségi oldalakon? Igaz, nem ezekre lett kitalálva. 

Azok az emberek azonban, akik szerint csak az ő szabályaik szerint játszhatsz, az első adandó alkalommal letiltanak. Sokszor csak ámulsz és bámulsz, mert fogalmad sincs, miért is teszik.

Előfordult már, hogy valaki például azután folyamodott ehhez a megoldáshoz, hogy kikezdett veled? De amikor közölted, hogy te férjnél vagy és hiszel a házastársi hűségben, azonnal letiltott. Nem szokta meg, hogy nem ő szabja a szabályokat, hogy kinek mit szabad. Hiszen ő az etalon, aki ettől eltér, annak büntetés jár.

Hiszen ő is volt nős, mi a rossz abban, ha így ismerkedsz? Ilyenkor teljesen érthető lenne, ha te nyomnád meg a tiltás gombot – na de mire gondol, amikor ő teszi ezt? Vajon mi járhat az ilyen ember fejében? Attól fél, hogy te zaklatod majd, amikor épp visszautasítottad? Vagy azt akarja megelőzni, hogy te tiltsd le?

Milyen érzelmileg éretlen személyiség, aki felnőtt fejjel még nem jutott el arra a szintre, hogy kommunikálja az érzéseit? Ehelyett töröl és tilt. Sokan ülhetnek nála a tiltólistán, hiszen az ilyen ember képtelen szembenézni saját magával, a másikkal meg aztán végképp.

Ők azok a típusok, akik eltűnnek a ködben, amikor “zavar támad az erőben”. Ne akard őket megjavítani! Sokan próbálkoztak már ezzel, de nekik sem sikerült. Aki önmagával szemben sem őszinte – és fel sem ismeri a hibáit -, veled miért lenne az?

FORRÁS: UNSPLASH

Tudom, mindig akad egy naiv teremtés, aki még hisz a mesékben, és mintegy megmentőként jó útra próbálja téríteni a megrögzött hazudozót. Vagy lelkére beszélne a szó nélkül eltűnőknek, esetleg a notórius házasságtörőket monogámiára nevelné. Mielőtt azonban még beállnál a sorukba, gondold végig a fentieket!

Egy ember jelleme, főként egy bizonyos életkoron felül, már nem változik.

Ideig-óráig képes magán erőt venni, de hosszú időn keresztül képtelen önmagát „megerőszakolni”. Ezért, ha ilyenekkel hoz össze a sors, adj hálát annak, hogy letiltottak, felszívódtak, hogy mással csalják a házastársukat.

Te pedig keress olyat, aki a te értékrended szerint él! Hiszen hosszú távon bizonyítottan az ilyen kapcsolatok azok, amelyek működőképesek, amikben boldog lehetsz. És még véletlenül se pazarolj időt rá, hogy azon filozofálj, te vajon mit ronthattál el! A hiba ugyanis nem a te készülékedben volt.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok