A feleségemet választom – kérlek, ne rendezz jelenetet!

Ne haragudj, de ez nekem nem megy. Nem tudok kettős életet élni. Veled semmi bajom, sőt, nagyon is kedvellek – talán szeretlek is. És persze kívánlak. Mégsem maradok. 

Tudom, hogy fáj neked a döntésem, de azt is tudom, hogy nem fogsz sokáig egyedül maradni. Gyönyörű nő vagy, minden ujjadra találhatsz öt férfit is, ha akarsz. Elég egyet csettintened, és ugranak, hogy a rendelkezésedre álljanak. Pont, ahogy én is tettem…

Egy pillantásoddal, egy mozdulatoddal, egy érintéseddel elcsavartad a fejem. Rögtön őszintén elmondtam, hogy nős vagyok, de téged nem zavart, hiszen csak kalandot akartál. Most sem zavar, hogy nem vagyok független, még azt is elfogadod, hogy olykor-olykor lefekszem a feleségemmel. De tévedsz, ha azt hiszed, csak azért teszem, hogy fenntartsam a látszatot.

Azért teszem, mert őt szívemből szeretem, és a lelkem is egyesül vele, ha szeretkezünk. Te inkább csak a szenvedélyt jelented az életemben. Eleinte annyira magával ragadott az újdonság – egy másik test és a másfajta érintés gyönyöre -, hogy fel sem fogtam, mit teszek. Pár hónap múlva azonban felébredt bennem a lelkiismeret-furdalás. Ezért döntöttem úgy, hogy a feleségemet és a fiamat választom helyetted.

Tudom, hosszú út vezetett idáig, hogy szeretőm lett. Nem akarlak azzal áltatni, hogy a házasságom tökéletes, de ezt az utat ő és én együtt jártuk végig. Ha hibákat vétettünk, azokat együtt követtük el. Így most kettőnk felelőssége az is, hogy helyrehozzuk. Nem, nem mondom el neki, hogy megcsaltam, az a mi titkunk marad. De minden erőmmel azon leszek, hogy jobban odafigyeljek rá, és így hamarosan talán ő is viszonozni fogja mindazt, amit kap.

FORRÁS: UNSPLASH

Minden olyan lesz, mint korábban – ha nem jobb. Ne vágd a fejemhez, hogy hülye vagyok és elment az eszem, amiért szakítok veled! Azon az estén, amikor igent mondtam és felmentem hozzád, gyenge voltam. Most erős vagyok. Megvédem a házasságom egy betolakodótól – még ha fáj is, hogy így nevezlek.

Tudom, mit akarok, tudom, mi az, amit helyre kell tennem, amit meg kell javítanom. Bocsáss meg, de te arra voltál jó, hogy felébressz. Hogy tudatosítsd bennem: van egy asszony, aki megesküdött, hogy jóban-rosszban kitart mellettem, és vár rám otthon. Van egy gyerekem, aki a példaképének tart. Nem bírnék a szemükbe nézni, ha folytatnánk a játékunkat.

Tulajdonképpen köszönettel tartozom neked, mert rájöttem, mik a legfontosabb emberi értékek.

Még akkor is, ha úgy ismertem fel ezeket, hogy először megtagadtam. A múlton nem változtathatok, de a jövő az én kezemben van. Nem felejtem el a varázslatos, gondtalan órákat, amiket együtt töltöttünk, nekem mégsem melletted a helyem, hanem otthon.

Igen, jó volt nekünk együtt, csakhogy egy párkapcsolat nem csak a könnyedségről és a gondtalanságról szól. Érett, értelmes nő vagy, hát kérlek, ne rendezz jelenetet, ne csinálj drámát! Ne okozz kellemetlenséget! Keresd meg azt a férfit, aki nemcsak titkos órákat akar tőled, hanem minden nap és minden éjjel viszonozni tudja a szeretetedet. És ne csábítgasd azt, aki nem független!

Csaba gondolatait Molnár Csanád jegyezte le.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok