Többet akarsz szexelni, mint a párod – ez válóok?

Egy párkapcsolatban rengeteg dologban kell passzolniuk egymáshoz a pár tagjainak. Fontos a hasonló érdeklődés, a közös értékrend, az, hogy mik a terveik a jövőre nézve. És hát a hálószobában sem árt, ha jól megértik egymást…

Alapvetően nem egyszerű megtalálni az ideális társat. Azt, aki neked is megfelelne, és ő se néz téged levegőnek, hanem viszonozza a rajongásodat. És mi van akkor, ha végre sikerült? Minden szuper, nevet a hülye vicceiden, nem borítja ki a hobbid, ő is pont akkor szeretne majd családot alapítani, amikor te.

Meg tudjátok vitatni a világ nagy dolgait, és még a szexben is imádja a doktor bácsis beöltözős fantáziádat, és nagyon készséges nővérke tud lenni. Hát megfogtad az isten lábát! Csak hát az van, hogy már együtt vagytok egy-két éve, és úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a szakadék az igényeiteket illetően.

A doktor bácsi már csak heti egy vagy két alkalommal rendel. Szíved szerint te pedig még bevállalnál pár extra műszakot, amikor csak lehet. Szóval mi van akkor, ha a libidótok nagyon nincs egy szinten? A szexszel nincs baj, csak jóval kevesebb van belőle, mint te szeretnéd.

Tudom, nem vagyunk állatok, és nem a szex a legfontosabb tényezője egy kapcsolatnak, de mégis sok probléma forrása lehet. Nyilván ilyenkor meg kell próbálni kompromisszumot kötni. Az egyik fél kicsit lead az igényeiből, a másik fél pedig akkor is nyitott, ha mondjuk magától nem jutott volna eszébe egy kis hancúrozás. Evés közben jön meg az étvágy alapon…

Ez így egy működőképes felállás is lehet. De mi van akkor, ha ez a szakadék jóval nagyobb? Ez nem derülhet ki a kapcsolat elején, hiszen amikor a hormonok tombolnak bennünk, akkor ki se akarunk mászni az ágyból. Viszont pár év múlva ez már egészen más képet mutathat.

FORRÁS: UNSPLASH

Azt viszont nem gondolom életszerű szitunak, hogy valaki a párja elé áll, hogy: „Kicsim, szakítsunk, mert túl keveset dugunk!” Ilyet normális ember nem mond. Egy működőképes kapcsolatot nem rúgunk fel azért, mert nem vagyunk elégszer kielégítve.

Nem – egy “normális ember” ilyenkor szépen félrekefél…

Aminek hatására aztán tönkremegy a kapcsolat. Vagy ehelyett prémium előfizetést indít valamelyik pornó oldalon, és a saját kezébe veszi a szexuális igényeinek kielégítését. Ha nincs citrom, a citrompótló is megteszi egy ideig. De vajon hosszú távon nem nyomja rá a bélyegét ez egy párkapcsolatra?

Ha valaki sok visszautasítást kap, akkor egy idő után kevesebbet is fog kezdeményezni. Így a kevés szexes kapcsolat könnyen válhat szexmentessé. Az pedig szerintem már nem igazán nevezhető párkapcsolatnak, inkább csak egy szoros barátságnak.

Vagy ez is emberfüggő lenne? Van, akinek jó alku a biztonságért cserébe feláldoznia a szexualitását? Hiszen öregen, ráncosan már úgysem ez fog számítani, azt a pár évet addig pedig valahogy csak ki lehet bírni?

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok