Bennifer-őrület: Mi is egy második esélyre vágyunk?

Egy szenvedéssel és csalódással teli év után mi nyújthat kellemesebb vigaszt, mint egy izgalmas sztárpletyka? Jennifer Lopez és Ben Affleck a jelek szerint újra felmelegítette azt a bizonyos töltött káposztát, mi pedig egyszerre nyúlunk a tejfölös dobozért.

Mivel magyarázható a megszállottság a Bennifer-jelenség mögött? Amikor megjelentek a sztárpárról szóló első, barátinak tűnő képek, úgy hördült fel az internet népe, mint amikor Brad Pitt és Jennifer Aniston ráköszönt egymásra Zoomon. J. Lo alig húzta át ágyát Alex Rodriguez után, máris fejest ugrik egy kapcsolatba, ráadásul a húsz évvel ezelőtti exével?

A sztorira éhes rajongók elővették a popcornos tasakot, a bulvármédia pedig a régi képeket. A 2000-es évek sztárkultuszában a Bennifer-páros komolyan kivette részét a sztárpár definíció megteremtéséből. Kapcsolatuk a bulvármennyországban íródott: a New York-i glamúr nyuszi és a visszafogott bostoni srác szerelme tökéletes mesének bizonyult.

Amikor a Gigli című – később csúfos bukásra ítélt – gengszterkomédiában találkoztak, mindketten karrierjük csúcsán álltak. A sikeres énekesnő és Hollywood egyik vezető színésze eddigre jó néhány celebkapcsolaton volt túl, és a közvágy két szexi tárgya egymásba habarodott. A média hype pedig akkora hullámokat vert, hogy arról ma is beszélnek.

A páros alig tudott megmozdulni anélkül, hogy ne loholtak volna fotósok a nyomukban. Olyan volt az egész, mintha ők fedezték volna fel a hírességek között szövődő szerelmet. Igaz, erre ők is rájátszottak, hiszen számos vörös szőnyeges eseményen mutatták meg, mit is irigyelhet tőlük a világ.

Aztán jött a lejtő, a film megbukott, előkerültek a színész félrelépéséről szóló hírek, és a média túlzott figyelmére hivatkozva végül lefújták az esküvőt. Néhány hónap múlva pedig elköszöntek egymástól. Most pedig közel húsz év után találgathatjuk: a köztük lévő, bevallottan erős kémia újra fellángolt?

FORRÁS: INSTAGRAM

Időközben mindketten családot alapítottak, elváltak, a színész az alkohol démonaival küzdött, a popdíva pedig a boldogság kék madarát kergette. Bennifer szelleme azonban megmaradt, és a mostani visszatérése valóságos ópium a romantikusoknak. Visszahozza a boldog idők emlékét, noha a rajongói memória meglehetősen rövid: már nem emlékszünk arra, hogy sokan utálták is őket.

Az elkényeztetett J. Lót okolták Affleck süllyedő karrierjéért, a feltűnően nyálas nyilvános gesztusoktól pedig hátborzongást lehetett kapni. Mindez nem számít azonban, mert nosztalgia iránt megszállott kultúránk hirdetőtábláján harsányan zeng a kérdés: ez lenne a második esély? Sokan vagyunk így ezzel, hogy bárcsak lenne még egy sansz azzal, akit elszalasztottunk valamiért.

Ha lehetséges volna az időutazás, magam is visszatérnék az egyetemi éveimbe.

Jennifer Lopez és Ben Affleck most felhasználhatja az időutazó kupont, aminek a hatása alól még a sztárok sem tudják kivonni magukat. Jennifer Lawrence egy podcast során fejtette ki, hogy mennyire izgatott a hírek miatt, és Matt Damon is felült a Bennifer-vonatra.

Egy interjú alatt kérdezték legjobb barátja szerelmi pletykájáról, és először nem is akart beszélni róla. De később nem tudta leplezni felindultságát, és bevallotta, hogy mindkettejüket szereti, és reméli, hogy igazak a hírek.

A páros egyébként baráti viszonyban maradt, a színész rendre dicsérte volt kedvesét a médiában, és a hírek szerint ezúttal is egy baráti üzengetés indította el az események láncolatát. Ki hibáztathatja a rajongókat, hogy reménykednek, annyi bukott kapcsolat, film, album és rehab után az aranypáros újra egyesül?

Szinte természetesnek tűnik, hogy Bennifer felébred a Csipkerózsika álomból. Az értékek tőzsdéjén szárnyal a nosztalgia részvénye, különben miért nézzük újra a 2000-es évek sorozatait? Miért zokogunk röhögve a Jóbarátok: Újra együtt show-ján?

Amúgy is jellemző mostanság, hogy átértékelünk számos kulturális jelenséget, személyt, amit vagy akit korábban nem győztünk szidni, de kiderült, hogy a média torzításának súlyos áldozata volt. Változott a celeb fogalma is, hiszen ma azt tartják híresnek, aki a TikTokon a lábujjával furulyázik 60 milliós követőtábora előtt.

Lehet, hogy Bennifert is torzította a média? Egyszer így fogalmazott erről az énekesnő: „Nem akartunk nyilvános kapcsolatot, egyszerűen csak a bulvár születésénél voltunk együtt.” Az igazság valószínűleg ezúttal is a szürke egyik árnyalatában pompázik.

Nekik ez a második esély, hogy bölcsebben legyenek együtt, a fanyalgóknak pedig lehetőség, hogy hagyják őket egyszerűen boldognak lenni. A képek önmagukért beszélnek: ahogy J. Lo a színész vállára hajtja a fejét, Affleck pedig átöleli őt, mindent elárul.

Nyitókép: Wikipédia

Tovább olvasok