Szerető vagy? Ugyanúgy átvernek, mint a feleséget!

Andrea, aki úgymond a hagyományos forgatókönyv szerint keveredett bele egy szeretői viszonyba, erős tudott lenni. Három év hitegetés után a sarkára állt, vett egy nagy levegőt, és kimondta a szeretőjének, hogy vége.

Még mielőtt elítélnénk, vagy azt mondanánk rá, hogy hülye volt, meg úgy kell neki… ismerjük meg egy kicsit! Nem volt könnyű a viszony létrejötte előtt sem az élete. Három éve vált el. Ott maradt egy hitellel terhelt lakásban két kiskamasz gyermekével, akik teljesen lekötötték a figyelmét, energiáját.

Így kevés esélye volt arra, hogy komoly párkapcsolatot alakítson ki, hiszen valljuk be, nem túl kapós alany egy ilyen körülmények között élő hölgy. Voltak persze próbálkozásai, de néhány kudarc után feladta. Elege lett a férfiakból, és törölte magát a társkereső oldalról, ahol a korábbi partnereivel összejött.

Talán le is élte volna úgy a hátralévő évtizedeket, hogy a gyerekei és a kedvenc hobbija teszik teljessé az életét, de egyszer csak új munkatárs érkezett az irodába. Gábor eleinte nem keltette fel különösebben Andi figyelmét, de az idő múlásával másról is volt idő beszélgetni, mint az aktuális projektről, így egyre jobban megismerték egymást.

A férfi állítólag egy csapnivaló feleség mellett tengette az életét, egyedüli örömöt a gyerekei jelentettek számára. Csak rájuk való tekintettel nem hagyta még ott a „sárkányt” – ahogy a párját nevezte, ha szóba került.

A cégnél minden évben volt csapatépítő tréning, ami egy egész hétvégét kitöltött. Egy ilyen alkalommal ők ketten nagyon belemerültek a beszélgetésbe. Talán az elfogyasztott bornak köszönhetően, de egyre oldottabb légkörben folyt a társalgásuk. Szinte természetes következménye volt a dolognak, hogy végül Gábor szobájában kötöttek ki…

Nem is lett volna semmi baj, ha csak akkor egyszer fekszenek le egymással, aztán szimpla munkatársi viszony marad köztük. De Gábor szerette volna folytatni. Imponált neki, hogy van egy nő, aki felnéz rá, odaadó és kedves, nem házsártoskodik, mint a felesége. Andinak pedig rettentően jólesett a figyelmesség, a testi és lelki kényeztetés.

Mivel kedvese egyfolytában azt mondogatta neki, hogy szereti, a nő lassan beleélte magát, hogy hamarosan együtt folytatják az életüket. Nem akart szeretőként élni – úgy gondolta, ez csak átmeneti állapot. Ám az ígért válás folyton csak halogatódott.

FORRÁS: UNSPLASH

Andi egyre frusztráltabb lett a titkos viszonytól. Egyre többször süllyedt depresszióba, hiszen amikor a legnagyobb szüksége lett volna a társára, akkor az sosem volt kéznél. Nem volt se meghitt karácsony, se közös wellness hétvége, de még egy szimpla együtt főzött vasárnapi ebéd is álom maradt. Ha pedig beszélni próbált a helyzetükről, mindig megvolt a megfelelő magyarázat és kifogás.

Gábor amúgy is kerülte a lelkizést, mert valójában csak testi kapcsolatra vágyott, semmi másra… 

Végül egy nem várt esemény nyitotta fel a nő szemét. Mindig azt hallotta Gábortól, hogy a feleségével már semmiféle érzelmi vagy testi kapcsolata nincs, az utcán is úgy mennek, mint két idegen. Egy vasárnap délután azonban meglátta őket egy fagyizó teraszán, ahogy meghitten, elmélyülten beszélgetnek, a férfi pedig többször megcirógatja az asszony vállát.

Észre sem vették Andit, amikor megállt mellettük, csak mikor már rájuk köszönt és odavetette: „Ő az a házisárkány, akiről mindig meséltél az ágyamban?” Ennyire futotta az erejéből, majd visszapattant a biciklijére és elszáguldott, mint egy őrült.

Ebből az esetből örökre megtanulta, hogy nem szabad nős férfinak hinni, ha ki akar kezdeni vele. A helyzete azonban továbbra sem rózsás. Hosszú távú kapcsolatra, érzelmekre vágyik, de azóta sem talált olyan komoly férfit, aki hajlandó lenne egy kétgyerekes anyával elköteleződni.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok