Gina Lollobrigida, akit csalással kényszerítettek volna házasságba…

„Nagyon hamar sikeres lettem. Soha nem kellett kérnem, amit akartam. Csak igent kellett mondanom, mert mindig sokkal többet ajánlottak annál, mint amit remélni mertem ” – mondta Gina Lollobrigida

Már kamaszkorában is kitűnt szépségével, így modellkedni kezdett, 1947-ben pedig 3. helyezést ért el a Miss Italy szépségversenyen. Az első filmszerepek a negyvenes évek végén jöttek, és ezután már nem sokat kellett várnia a sikerre. Az áttörés az 1956-os Trapéz című hollywoodi filmmel érkezett el, amiben már főszerepet játszott, és olyan partnerei voltak, mint Tony Curtis és Burt Lancaster.

A két rivális 

Úgy tartja, hogy számára az 50-es 60-as években volt a mozi csillaga a legfényesebb, így később már nemigen szerepelt a filmvásznon. Ennek ellenére fő riválisával, Sophia Lorennel folytatott csatái egészen a mai napig elkísérik. Az olaszok két nagyasszonya nem igazán kedveli egymást – hogy finoman fejezzem ki magam. Lollo nemes egyszerűséggel úgy vélekedik erről az egészről, hogy: „Nekem nem volt szükségem soha riválisokra. Én voltam a numero uno.”

Váltani tudni kell!

A hetvenes évektől újabb tehetséges oldalát mutatta meg: fotóriporter lett. Olyan hírességekről készített fényképeket, mint például Ella Fitzgerald, Audrey Hepburn, Paul Newman és Salvador Dalí. Exkluzív interjút adott neki Fidel Castro, amely nagy port kavart világszerte. Állítólag kettejük között nem volt sem szexuális, sem szerelmi töltetű kapcsolat. Csupán egy mély barátság köztük.

GINA LOLLOBRIGIDA A TRAPÉZ C. FILMBEN, FORRÁS: WIKIPÉDIA

Gina eképpen emlékszik a riportra: „Tizenkét napot töltöttem nála. Engem a férfi érdekelt igazán, nem a politikai vezető. Miután leesett neki, hogy én nem akarok merényletet elkövetni ellene, már szívesen látott vendég voltam.”

34 évvel fiatalabb vőlegény…

Első házasságát fiatalon kötötte a szlovén orvossal, Milko Skoficcsal, de 1971-ben elváltak. Egy gyermekük született, Andrea Skofic. Szerelmi élete csendes volt egészen 2006 októberéig, amikor bejelentette eljegyzését a nála 34 évvel fiatalabb spanyol üzletemberrel, Javier Rigauy Rafolsszal. A pár még a nyolcvanas években találkozott Monte Carlóban, és az évek alatt igazán közel kerültek egymáshoz. Azonban a jegyességet 2 hónappal később felbontották a hatalmas médiaérdeklődésre hivatkozva.

Később Lollo beperelte a férfit, ugyanis az állítólag szélhámossággal érte el, hogy házasok legyenek, és a menyasszony szerepét egy másik nő játszotta az esküvőn. Azt állította, hogy a férfi csupán a hagyatékra hajt. Noha Javier korábban valóban kapott tőle egy meghatalmazást, hogy a nevében járjon el hivatalos ügyekben, ennek az eljegyzés felbontásával semmissé kellett volna válnia – de ki tudja, hogy mi áll a dokumentumban?

„Meggyőzött, hogy aláírjam a meghatalmazást, mert szüksége volt rá néhány jogi ügyben. De ehelyett attól tartok, hogy kihasználta azt a tényt, hogy nem értek spanyolul… Ki tudja, mit íratott alá velem?” A színészlegenda 2017 márciusában elvesztette a pert, viszont legalább a Vatikán idén januárban érvényteleníttette az álházasságot. Ezután Lollo így nyilatkozott: „Végre ismét független nő lehetek!”

Nyitókép: Wikipédia

Tovább olvasok