A csókolózás az előszobája a kapcsolatnak

A szerelempartiba egy csók a beugró. Mit jelent ez? Azt, hogy két ember között a kémia háromféle módon mérhető: milyen az illata, hogyan érint és hogyan csókol.

Egyéni, hogy ki melyik tényezőt nézi inkább, de a csóknak általában nagyobb jelentőséget tulajdonítunk egy kezdődő kapcsolatnál.

Csókolni a megfelelő időben (és nyelvvel)

Amennyire fontosnak tartjuk az elején, annyira átértékelődik hosszú távon a csók szerepe egy kapcsolatban. A Csörgits Kinga szexuálterapeutához érkező páciensek legtöbben arról számolnak be, hogy csak az előjáték részeként csókolóznak, pedig a csókban minden szinten újabb minőségek tudnak megszületni egy együttlét során.

„Ha például benne vagyok egy intenzív együttlétben, egy nyelves csók óriási energiákat szabadít fel, de ha reggel, amikor felkelek az ágyból, és még azt sem tudom, hol vagyok, és ő még fogmosás előtt ledugja a torkomig a nyelvét, abban nem lesz köszönet. A csóknak megvan mindig a maga helye és ideje, és ha ez megfelelően van kommunikálva, újabb szintekre emelheti a kapcsolat minőségét.”

A csók jó leképezése a férfi-női tánctérnek

Az a nő, aki benne tud lenni egy befogadóbb, mélyebb minőségben, az várni fogja a férfi kezdeményezését, azaz, hogy szimbolikusan “behatoljon” a szájába. Annak a nőnek, aki viszont erőteljesebben “odatolja” magát és egy maszkulinabb energiával érkezik a csókba, könnyen lehet, hogy gondjai vannak az orgazmuskészséggel, ezt pedig a férfiak rendszerint megérzik.

A szexben a száj a lélek kapuja

Miért van az, hogy a legtöbb prostituált pénzért megengedi, hogy a legkülönfélébb formákban használja a férfi a testét, de csókolózni szigorúan tilos? Kinga szerint akkor csókolózunk, ha van egy mély, érzelmi bevonódás a szexben.

FORRÁS: UNSPLASH

„Igazából a lelkemhez, a bennem élő nőhöz kapcsolódik a férfi, ha hagyom, hogy megcsókoljon. A lélekhez való hozzáférés pedig egy szexuális szolgáltatásnál egyszerűen nem fér bele. A test beárazható, a lélek viszont nem.

Az érintés egy kifinomultabb fajtája

Előszeretettel simogatunk, cirógatunk, birizgálunk kézzel, hiszen sokkal precízebb mozdulatokat tudunk az ujjunkal végezni, mint a szánkkal. Pedig nagyon izgalmas, bensőséges dolgokat lehet felfedezni, ha “szájjal érintünk”. Vannak alvó erogén zónáink, amik simításra érzéketlenek maradnak, de egy lágy puszitól hatalmas izgalomba jönnek.

Ilyen a nőknél például a tarkó egy bizonyos része. Finom lehet, ha kézzel végigsimít rajta a férfi, de egyenesen orgazmushoz vezethet, ha belecsókol. Bátran használjuk a szánkat örömszerzésre, egy magasabb szintű szexuális együttlét kibontakoztatására vagy gyengéd, intim pillanatok megélésére, csak ne felejtsük el, hogy melyik pillanatban milyen csók esik jól nekünk és a partnerünknek!

Van kérdésed a témával kapcsolatban? Írj nekünk bátran info@igazino.hu ! A szexuálterapeuta válaszol.

Nyitókép: Unsplash

Tovább olvasok